Хърватия не остави шанс на Нигерия и оглави групата (видео)

21:53
Хърватия не остави шанс на Нигерия и оглави групата (видео)

Хърватия се наложи над Нигерия в среща от група "D" на световното първенство в Русия. Срещата в Калининград приключи при резултат 2:0 за състава на европейския тим.

Шахматистите изиграха много солиден мач и до голяма степен оправдаха очакванията, че са един от най-опасните отбори на Мондиала. След равностойно първо полувреме, през което хърватите контролираха владеенето на топката, но рядко стигаха до чисти голови положения. Все пак в 32-ата минута късметът бе на тяхна страна, когато халфът на Нигерия Огенекаро Етебо си отбеляза нелеп автогол за 0:1 в полза на европейския тим.

След почивката футболистите на Хърватия продължиха да контролират събитията на терена и логично стигнаха до втори гол. Той падна от дузпа в 72-ата минута, реализирана от капитана на тима Лука Модрич, който оформи крайното 2:0 в полза на бронзовите медалисти от Световното първенство през 1998 година.

След днешния успех хърватите оглавиха класирането в групата с актив от 3 точки, следвани от Аржентина и Исландия с по 1, докато Нигерия остава на последното място без спечелена точка. В следващия кръг шахматистите се изправят срещу фаворита в групата Аржентина на 21 юни в Нижни Новгород, а ден по-късно е мачът между Нигерия и Исландия във Волгоград.

Стартови състави:

Хърватия: Субашич, Вршалко, Стринич, Ловрен, Вида, Ракитич, Модрид, Перишич, Крамарич, Манджукич, Ребич

Нигерия: Узохо, Идоуо, Еконг, Балогун, Шеху, Ндиди, Етебо, Микел, Игало, Моузес, Иуоби

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация