Федерер отново е на върха, Григор е пети

16:24
Федерер отново е на върха, Григор е пети

36-годишният ветеран Роджър Федерер измести Рафаел Надал от първото място и официално се настани за пореден път на върха в световната ранглиста на Мъжката тенис асоциация (АТР). Първата ракета на България Григор Димитров пък се изкачи с една позиция и отново е пети в света. Това са и единствените рокади в Топ 10 в новата класация.

Федерер през уикенда триумфира на турнира в Щутгарт след победа над Милош Раонич с 6-4, 7-6 (7-3). Това бе 98-а победа за Маестрото в АТР.

Димитров миналата седмица почива, а тази ще открие сезона на трева в лондонския Куинс Клъб, където завоюва титлата през 2014 г. Съперник на Гришо в първи кръг ще бъде Дамир Джумхур, а евентуално във втори кръг може да спори с Новак Джокович, който започва срещу австралийския квалификант Джон Милман. В миналогодишното издание Григор Димитров стигна до полуфиналите, където загуби от испанеца Фелисиано Лопес в три сета. Джокович, който сега е 22-и в света, не е печелил трофея в Куинс Клъб, а най-доброто му представяне е достигане до финала и загуба в него от Рафаел Надал през 2008 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация