Жребий: Вижте съперниците на ЦСКА, Левски и Славия в Лига Европа

14:01
Жребий: Вижте съперниците на ЦСКА, Левски и Славия в Лига Европа

Отборите на ЦСКА София, Левски и Славия, които ще представят България в турнира Лига Европа, разбраха имената на съперниците си на старта на надпреварата. Тегленият днес жребий в Нион за първия квалификационен кръг на надпреварата бе сравнително благосклонен към българските тимове.

ЦСКА, който финишира втори в шампионата, ще стартира участието си в Европа срещу латвийския Рига. Армейците ще домакинстват в първия мач на 12 юли , а реваншът е седмица по-късно - 19 юли. Рига е клуб от столицата на Латвия, създаден през 2014 година и за първи път е участник в евротурнирите. Изминалия сезон тимът завършва на третата позиция в класирането, която му дава право на участие в Лига Европа. В момента Рига е на пето място в първенството на Латвия, като в последния си двубой на 15 юни записа шестата си победа от началото на сезона - срещу Йелгава с 1:0.

Отборът на Левски пък ще се изправи срещу Вадуц (Лихтенщайн). Сините ще гостуват в първия мач, а седмица по-късно е срещата-реванш на стадион "Георги Аспарухов". Останалите вероятни съперници на 26-кратния шампион на България бяха Чикура Сашкере (Грузия), Нарва Транс (Естония), Друидс (Уелс) или Тракай (Литва), Гандзасар-Капан (Армения), Сант Джулия (Андора) и Гзира Юнайтед (Малта).

Жребият в Нион отреди на носителя на Купата на България Славия да премери сили с финландския Илвес (Тампере). В първия мач играчите на Златомир Загорчич гостуват, а седмица по-късно приемат своя съперник в София.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Богомил
22.06.2018 08:38

Преодолими съперници според мен,успех и на тримата ни участници!