Пълен крах за Аржентина! Храбри шахматисти разбиха Меси и компания с 3:0 (видео)

22:52
Пълен крах за Аржентина! Храбри шахматисти разбиха Меси и компания с 3:0 (видео)

Отборът на Хърватия изнесе страхотен мач срещу спрягания за един от фаворитите за титлата на Мондиал 2018 тим на Аржентина и спечели с 3:0 двубоя в Нижни Новогород, за да се класира за осминафиналите на Световното първенство в Русия.

Шахматистите се представиха страхотно срещу Лионел Меси и компания, надигравайки ги физически, тактически и технически, за да стигнат до заслужен и престижен успех. През първата част надмощието бе поделено между двата тима, като Енцо Перес и Марио Манджукич пропуснаха по едно добро положение пред двете врати.

След почивката дойде ключовият момент в 53-та минута, когато Анте Ребич се възползва от безумна грешка на вратаря на южноамериканците Уили Кабайеро и откри резултата. Аржентинците се опитаха да потърсят изравнителен гол, но бяха напълно безидейни в атака, докато играчите Хърватия бяха опасни на контраатака и реализираха втори гол в 80-та минута, когато Лука Модрич отбеляза със страхотен изстрел от далечно разстояние. Това не бе краят на унижението за двукратните световни шампиони, след като в продължението на двубоя Иван Ракитич оформи крайното 3:0.

По този начин Хърватия има шест точки и води убедително в група D на Мондиала, като вече си осигури място на осминафиналите на надпреварата. Аржентина от своя страна остава с една точка и намали шансовете си да преодолее груповата фаза. 

В последните си мачове от групата във вторник от 21:00 часа българско време Аржентина среща Нигерия, а Хърватия се изправя срещу Исландия.

Аржентина - Хърватия 0:3

0:1 Анте Ребич '53

0:2 Лука Модрич '80

0:3 Иван Ракитич '91

Състави:

Аржентина - Кабайеро, Меркадо, Отаменди, Таляфико, Салвио, Меса, Масчерано, Перес, Акуня, Меси, Агуеро

Хърватия - Субашич, Върсалко, Ловрен, Вида, Стринич, Модрич, Брозович, Ребич, Ракитич, Перишич, Манджукич

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

CFC_H_A_Z_A_R_D
22.06.2018 12:31

Само знаят да плюят хейтърите!!!Меси сигурно и за глобалното затопляне е виновен.Да не се представи на нужното ниво особенно снощи но освен един Агуеро напред и един Масчерано който няма АБОСЛЮТНО НИКАКВА РАБОТА в халфовата линия не виждам с кого друг може да комбинира Лео.Имаш футболисти като Дибила,Игуаин,Банега,Фацио,Ди Мария и ги държиш всичките на пейката.В момента няма отбор и колектив а само едни хора които разкарват фланелката еййй така за престиж.А Сампаоли е пълен идиот и малоумник това съм го разбрал още от както пое Севиля.

sdw
22.06.2018 10:29

Това, че Меси не игра нищо е факт, но не той, а треньора е причината за тези слаби изяви. Не може да имаш такава скамейка и толкова звезди и да не ги използваш. И да не говоря и за постройката на отбора...

Lubomir_sb
22.06.2018 10:17

Едва изгледах мача с тези коментатори. Не разбрах какво им е виновен Меси ? Изкараха го все едно си е вкарал 3 автогола.
Крайно време е да се разбере, че футбола е отборна игра. Същото се е случвало и с Кристиано. Почнат Реал да падат и едни миши очи гледат влажно и се питат "Къде е Кристиано", в случая "Къде е Меси" ... и ако се окаже, че нямат ден се почват едни сравнения едни чудесии.
Това са хора, нормални като нас ,ест. по-богати и с доста различен живот, но все пак ХОРА.
Двамата клоуни коментаторите по БНТ, те са за пенсиониране, а не Меси. Такива крайни изказвания правеха , толкова простотии изговориха, че чак ми убиха удоволствието от мача.

А иначе браво на Хърватия ! Показаха много голяма класа в средата на терена, която според мен реши и мача.

Garrincha
22.06.2018 11:33

На същото мнение съм ! Но фен на Манчестър е едно, а фен на Челси - друго ! Както казват " класата е вечна, а формата - временна" !

Garrincha
22.06.2018 07:19

Алооооу, двамата клоуни по-доле - Ажентина играят, не Барса !
Една грешка и един далечен удар решиха мача, хърватите са отбор, който може да победи всеки ... по-спокойно цишоми!

Garrincha
22.06.2018 11:30

Какъв Роналдо, бе мишо, бе ? Аржентина, Аржентина играе ...

darklight
22.06.2018 09:20

Хаха, нещо много си се разлютил, чичак. Точно, че Аржентина играха. Меско сигурно избира състава преди мача, че като загубят да може да се оправдава, че другите около него били зле. Хаха, пълен смешник, никога няма да е лидера, който е Роналдо за националния и за клубния си отбор.

darklight
21.06.2018 23:22

Меско сега първо ще се пенсионира или ще опакова багажа?

123321
21.06.2018 22:53

Да се надяваме, че след този мач сравненията между Меси и Марадона ще спрат! Просто няма база за сравнение. :)

scouser_pool
22.06.2018 02:03

Сравненията винаги ще ги има , защото Меси не е напускал Барса а там се е напаснал към един стил и това е , но той се доказа на Световното през 2014 , доказа се и в други отделни мачове с националния отбор , водещ голмайстор им е за всички времена , на клубно ниво тия рекорди , които счупи са немислими за всички освен К.Роналдо.Но няма завършен играч , който да е направил всичко и да е блестял по всеки възможен начин , просто Меси не е тип лидер , който да води отбора като Роналдо,Марадона,Раул,Зидан и т.н. ... но трябва да си сляп да не виждаш , че К.Роналдо и Меси в момента спорят за номер 1 и 2 в историята , кой каквото направи до края на кариерите им ще определи номер 1 ;)