Швейцарците за Шакири и Джака: Брилянтни глупаци!

19:26
Швейцарците за Шакири и Джака: Брилянтни глупаци!

"Брилянтни глупаци" - под това заглавие швейцарският вестник "Блик" публикува обширна статия за поведението на двамата футболисти от националния отбор по време на мача срещу Сърбия Гранит Джака и Джердан Шакири. Швейцария победи Сърбия с 2:1.

След попаденията си във вратата на противника двамата показаха с ръцете си формата на двуглавия албански орел. В отбора на Швейцария има четирима футболисти, които са родени в Косово - Гранит Джака, Джердан Шакири, Валон Бехрами и Блерим Джемайли.

"Гранит Джака и Джердан Шакири са двамата най-талантливи играчи. Те решиха изхода от мача. Те имат крака, каквито никой друг не притежава в отбора. В същото време обаче те нямат развито чувство за обществена отговорност. Те трябваше да говорят за футбола, а не да отправят провокации. Всички знаем в какво състояние са отношенията между Косово и Сърбия. На стадионите няма място за провокации", пише от своя страна в. "Neue Zürcher Zeitunga".

Изданието припомня, че преди четири години Валон Бехрами и Гранит Джака публично са обещали, че "провокациите остават в миналото".

Националният треньор Владимир Петкович призна, че е разочарован от поведението на двамата. Междувременно ФИФА потвърди, че разследва поведението на тези футболисти и е почти сигурно, че те ще отнесат наказания. ФИФА образува процедура и срещу сръбския селекционер Младен Кръстаич за изказванията му след мача.

Футболният съюз на Сърбия също може да отнесе санкция заради поведението на запалянковците, които скандираха политически лозунги.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация