Категорична победа за Колумбия и Полша е аут от Мондиала (видео)

22:54
Категорична победа за Колумбия и Полша е аут от Мондиала (видео)

Колумбия победи с класическото 3:0 състава на Полша в среща от Група H на Световното първенство в Русия, играна пред близо 43 000 зрители на стадион „Казан Арена“ в Казан. По този начин южноамериканците записаха първа победа на Мондиала и запазиха шансове да се класират за следващата фаза. От своя страна след втората си поредна загуба в Русия поляците безславно напускат турнира.

Иначе днешният двубой премина изцяло под доминацията на колумбийците, които тотално надиграха своя съперник. Тимът на Хосе Пекерман демонстрира много разнообразна игра в предни позиции и заслужено стигна до изразителната победа. От своя страна футболистите на Полша, водени от звездата на тима Роберт Левандовски, отново разочароваха и по никакъв начин не успяха да се противопоставят на противника. Единствената възможност, открила се пред нападателя на Байерн Мюнхен дойде в 59-ата минута, но останал очи в очи с Оспина, Левандовски пропусна.

Колумбия откри резултата в 40-ата минута, при която бранителят на Барселона Йери Мина засече с глава перфектно центриране отдясно на Хамес Родригес. В 70-ата минута капитанът на “лос кафетерос“ Радамел Фалкао удвои, завършвайки отлична атака на своя тим. Крайното 3:0 оформи изигралият страхотен мач Хуан Куадрадо, който се разписа в 75-ата минута след втората асистенция на Хамес Родригес.

След днешния успех Колумбия заема третата позиция в класирането с актив от 3 точки, докато Полша е на последно място без спечелена точка. Лидери с по 4 пункта са Япония и Сенегал. В последния кръг Колумбия се изправя срещу Сенегал, а Япония срещу Полша.

Състави:

Полша - Шчесни, Паздан, Беднарек, Пишчек, Горалски, Криховяк, Рибус, Березински, Зелински, Ковначки, Левандовски

Колумбия - Оспина, Мохика, Мина, Санчес, Ариас, Бариос, Агилар, Кинтеро, Хамес Родригес, Куадрадо, Фалкао

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация