Перу постави Австралия на колене (видео)

19:06
Перу постави Австралия на колене (видео)

След две поредни загуби с красива игра отборът на Перу все пак успя да стигне до победа на Мондиал 2018. В последната си среща от Група “С” “инките” пребориха Австралия с 2:0 на стадиона в Сочи и завършват на трета позиция зад Дания и Франция, които продължават на осминафиналите. “Кенгурата”, които преди този мач имаха теоретични шансове за излизане от групата, си тръгват от форума като последни с 1 точка на своята сметка.


Андре Карийо реализира много красиво попадение за перуанците в 18-ата минута, а в 50-ата капитанът Хосе Паоло Гереро удвои. Любопитното е, че за 90 минути победителите отправиха само три удара в очертанията на вратата, но реализираха два от тях.

 
За да продължи на осминафиналите, отборът на Берт ван Марвайк се нуждаеше от победа и по същото време Дания да загуби от Франция в другата среща. Там обаче се стигна до нулево равенство.

 

Очаквано играчите в жълти екипи започнаха по-настоятелно мача и се опитаха да поставят съперника под напрежение. В 7-ата минута Юрич получи пас в наказателното поле, но след това не беше точен при подаването.


В 10-ата минута халфът на Австралия Миле Йединак беше предупреден официално заради опасно влизане в тялото на съперников играч, като някои съдии дори биха го изгонили за това.


"Кенгуратата" продължиха да доминират, но изненадващо в 18-ата минута получиха гол. Тогава Гереро центрира към Андре Карийо, който засече от въздуха за 1:0 в полза на Перу.


Това е първи гол за "инките" на Мондиал от финалите през 1982 г. насам. След това играта продължи по същия начин като до момента с атаки основно на австралийците, докато съперникът хладнокръвно се справяше с играта в защита.
Изравняването беше много близо в 27-ата минута, когато Том Рогич премина през четирима футболисти на Перу и шутира, но право в краката на вратаря Галесе.

 


В 34-ата тимът на Ван Марвайк проби защитата на съперника и за Роби Крюс остана да подаде на Матю Леки на метър пред голлинията, но защитник успя да избие топката точно преди удара на футболиста на Херта (Берлин).


Амбициите на австралийците за силно начало на второто полувреме бяха охладени от гол на Гереро за 2:0 в 50-ата минута, с което задачата на тима в жълт екип стана още по-тежка.


В 53-ата минута на терена се появи легендата на "кенгурата" Тим Кейхил, който по този начин записа участие на четвърто Световно първенство. Ветеранът обаче не успя да помогне с нищо.


В 60-ата минута австралийците създадоха две опасности пред перуанската врата, но така и нямаше кой да реализира.


Повече от добър шанс имаха символичните домакини в 72-ата минута, когато Бехич остана непокрит вляво и само трябваше да върне към Кейхил, който беше сам срещу вратаря. Левият бек обаче сбърка в подаването.

 

С напредване на времето австралийците загубиха желание за атака и последният сигнал на рефера дойде при този резултат.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация