Франция и Дания врътнаха стратегическо реми (видео)

19:02
Франция и Дания врътнаха стратегическо реми (видео)

Първият мач от Мондиал 2018, който завършва без попадения в една от двете врати дойде в 36-ия поред двубой от шампионата в Русия. Отборите на Дания и Франция изиграха много скучен мач в Група "С" и не успяха да си отбележат гол, завършвайки 0:0. Двата тима не създадоха нито едно чисто положение за гол и със сигурност изиграха най-скучния мач от Световното първенство до този момент.


Още преди срещата беше ясно, че двата тима ще бъдат доволни от равенство помежду си и очевидно решиха да не поемат абсолютно никакви рискове. При това положение и двата тима продължават напред към фазата на елиминациите. “Петлите” приключват на върха на класирането с актив от седем точки, докато “червения динамит” е на втора позиция с пет. Другите два тима от групата Перу и Австралия отпадат със съответно три и една точки.


Първото сравнително опасно положение бе в полза на Франция и дойде в 14-ата минута. Тогава Оливие Жиру стреля към вратата, но Каспер Шмайхел изби в ъглов удар. В ситуацията "петлите" поискаха дузпа за нарушение срещу Люка Ернандес при паса към нападателя на Челси, но съдията не отсъди нищо.

 

До края на първата част не се случи нищо интересно. Французите имаха значително предимство във владението на топката, но така и не съумяха да създадат нещо интересно пред вратата на съперника. Дания пък действаше предпазливо и също не застраши Стив Манданда.


След почивката ситуацията на терена не се промени ни на йота. Франция владееше топката, но не създаде нищо опасно. Едва с влизането на Набил Фекир се усети някаква нотка креативност сред тима на Дидие Дешан, като крилото на Лион на два пъти пробва да стреля от далечна дистанция, но без голям успех. Дания пък се отчете с един точен удар на Кристиан Ериксен от пряк-свободен удар.


Така, макар и зрителите да не останаха много доволни от представянето на двата тима, Дания и Франция изпълниха задачата си до този момент - да стигнат осминафиналите на надпреварата. Двата щаба ще следят с интерес развръзката в Група “D” на Мондиала, откъдето трябва да дойдат следващите съперници на отборите. Почти сигурно Дания ще срещне Хърватия в първата фаза на елиминациите, докато пред Франция стои сериозно възможността да се изправи срещу Аржентина, като за целта “гаучосите” ще трябва довечера да победят Нигерия, а Исландия да не надиграе с голям резултат Хърватия.

 

ДАНИЯ - ФРАНЦИЯ 0:0


ДАНИЯ: Шмайхел, Кяер, Кристенсен, Йоргенсен, Далсгорд, Стригер, Дилейни, Ериксен, Брайтуайт, Корнелиус, Систо (60- Вишер)


ФРАНЦИЯ: Манданда, Сидибе, Кимпембе, Варан, Ернандес (50- Менди), Канте, Нзонзи, Гризман (69- Фекир), Льомар, Дембеле (78- Мбапе), Жиру

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация