Бразилия надви Сърбия и ще играе с Мексико на 1/8-финалите (видео)

22:55
Бразилия надви Сърбия и ще играе с Мексико на 1/8-финалите (видео)

Мондиала Бразилия победи Сърбия с 2:0 на стадион “Спартак” в Москва и си осигури първото място в група Е на Мондиал 2018. Напред от тази група продължава и Швейцария след равенство 2:2 с аутсайдера Коста Рика.

На треньора на Бразилия Тите му се наложи да прави принудителна смяна в самото начало на мача в столицата и в 10-ата минута Фелипе Луис влезе на мястото на контузилия се Марсело, който бе един от най-добрите играчи на своя отбор в предните две срещи.

В 25-ата минута бразилците създадоха първата си сериозна възможност в мача, но удар на Неймар бе париран от сръбския вратар Владимир Стойкович.

Селесао нанесе първия си удар в двубоя в 36-ата минута - Филипе Коутиньо със страхотен пас изведе Паулиньо на добра позиция, а полузащитникът на Барселона прехвърли Стойкович и откри резултата.

Сърбия се нуждаеше от задължителна победа, за да премине групите на Мондиала и се опита да се надиграва с именития си съперник, но през първите 45 минути не успя да нанесе нито един удар в очертанията на бразилската врата и реално не създаде никаква работа на Алисон.

В началните минути на втората част сърбите отново се опитаха да наложат натиск, а Бразилия изчакваше своите шансове на контраатака и при един от тях Неймар се озова на добра позиция, но Стойкович отби в корнер.

Малко след това Сърбия създаде първото си сериозно положение в мача и точно след час игра Александър Митрович можеше да изравни, но ударът му с глава бе париран с крак от Тиаго Силва.

Бразилия ликува отново в 68-ата минута, когато след корнер именно Тиаго Силва се извиси над всички и с глава не даде никакви шансове на вратаря на балканския отбор. Голът на бранителя пречупи окончателно Сърбия, а Бразилия игра за зрителите до края.

Бразилия в 1/8 финалите ще спори с Мексико.

Сърбия - Бразилия 0:2

0:1 Паулиньо '38

0:2 Тиаго Силва '68

Състави:

Сърбия - Стойкович, Рукавина, Миленкович, Велкович, Коларов, Матич, Милинкович-Савич, Тадич, Ляич, Костич, Митрович

Бразилия - Алисон, Фагнер, Силва, Миранда, Марсело, Каземиро, Паулиньо, Коутиньо, Вилиан, Жезус, Неймар

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация