В Мексико Сити: "Ние всички сме корейци!"

15:53
В Мексико Сити: "Ние всички сме корейци!"

Хиляди щастливи мексиканци се струпаха пред посолството на Република Корея в столицата Мексико Сити, за да изразят благодарността си към азиатската страна, която на практика класира ацтеките за осминафиналите на Мондиал 2018.

Отборът на Мексико загуби последния си мач от груповата фаза на Световното първенство срещу Швеция с 0:3, което означава, че ще отпадна от надпреварата, ако Германия победи Южна Корея в другата среща от група F на шампионата. Корейците обаче демонстрираха своята чест и дадоха всичко от себе си срещу световните шампиони, въпреки че нямаха шанс да излязат от групата, като в крайна сметка постигнаха шокираща победа с 2:0, която изхвърли Бундестима от Мондиала и класира Мексико напред.

В Мексико Сити хиляди щастливи хора се стекоха пред посолството на Южна Корея, където започнаха да скандират: "Корейци, братя, вие вече сте мексиканци", както и "Ние всички сме корейци".

Любителски клипчета показаха как посланикът на Южна Корея Ким Санг Ил пие текила и празнува с местните, докато генералният консул Хан Бянг бе понесен на рамене от тълпата. От посолството разкриха, че телефоните им са били загрети от множество обаждания с благодарности, а финансовият министър на Мексико Хосе Антонио Гонсалес Аная е обещал на корейския си колега "богата вечеря" на следващата среща на финансовите министри от Г20.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация