Белгия надви Англия и спечели групата, вижте всички осминафинални двойки

23:04
Белгия надви Англия и спечели групата, вижте всички осминафинални двойки

Белгия финишира на първо място в Група G от Световното първенство в Русия. В последния си мач от груповата фаза червените дяволи се наложиха с минималното 1:0 над Англия.

Още преди срещата двата тима си бяха гарантирали място на осминафиналите и единственото, което трябваше да решат днес бе кой ще завърши на първото място в групата. Поради тази причина и двамата селекционери пуснаха в игра по експериментални състави, като това видимо се отрази на качеството на играта.

Единственото попадение на стадиона в Калининград падна през второто полувреме и бе дело на Аднан Янузай. Бившият играч на Манчестър Юнайтед се разписа с изключително красив гол в 51-ата минута.

Най-добрата възможност за Англия пък дойде в 66-ата минута, когато Маркъс Рашфорд се озова очи в очи с Тибо Куртоа, но не успя да се разпише. В крайна сметка играчите на Роберто Мартинес удържаха преднината си и така в следваща фаза ще срещнат състава на Япония, който финишира на второ място в Група H, докато Трите лъва ще спорят с Колумбия.

В другия мач от групата Тунис записа първа победа на Мондиала, надделявайки с 2:1 над Панама.

Така след изиграването на всички двубои от груповата фаза станаха ясни и 16-те отбора, които ще продължат към осминафиналите.

Ето и всички двойки:

30-и юни, събота:
7:00 часа ФранцияАржентина
21:00 часа УругвайПортугалия

1-и юли неделя:
17:00 часа ИспанияРусия
21:00 часа ХърватияДания

2-и юли, понеделник
17:00 часа БразилияМексико
21:00 часа БелгияЯпония

3-и юли, вторник
17:00 часа Швеция – Швейцария
21:00 часа КолумбияАнглия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация