Томова тръгва срещу чехкиня на Уимбълдън

11:41
Томова тръгва срещу чехкиня на Уимбълдън

Първата ракета на България Виктория Томова ще играе с чехкинята Тереза Смиткова в първи кръг от основната схема на Уимбълдън, а евентуална нейна съперничка в следващия етап е седемкратната победителка Серина Уилямс. Именитата американка започва срещу холандката Аранча Рус, а в полуфиналите може да играе срещу сестра си Винъс.

23-годишната Томова преодоля успешно квалификациите и за първи път в кариерата си ще участва в основната схема на престижния турнир на трева в Лондон. Вики досега не е играла срещу връстничката си, която е 167-а в света. Смиткова през 2014 г. тръгна от квалификациите и преодоля общо шест опонентки, преди да бъде спряна от сънародничката си Луцие Шафаржова в 1/8 финалите.

Гарбине Мугуруса ще започне защитата на трофея си от 2017 г. срещу участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Наоми Броуди. Водачката в световната ранглиста Симона Халеп стартира срещу японката Куруми Нара. Румънката ще се бори за втора титла от Големия шлем в кариерата си, след като тази година триумфира на Ролан Гарос.

Първа съперничка на поставената под №4 Слоун Стивънс ще бъде Дона Векич, а първата ракета на Великобритания Джоана Конта ще играе с Наталия Вихлянцева.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация