Фелисиано Лопес победи Делбонис и подобри рекорд на Федерер

17:23
Фелисиано Лопес победи Делбонис и подобри рекорд на Федерер

Испанският ветеран Фелисиано Лопес започна по успешен начин участието си на Уимбълдън, след като победи аржентинеца Федерико Делбонис с 6-3, 6-4, 6-2 в мач от първия кръг на надпреварата. 

Още с излизането си на Корт 7 в Ол Ингланд Клъб 36-годишният Лопес подобри рекорда на световния номер 2 Роджър Федерер за най-много поредни участия на турнири от Големия шлем. Испанецът е част от основната схема на турнир от Големия шлем за 66-ти пореден път, с което еднолично стана номер 1 в историята. Лопес не е изпускал един от четирите големи турнира от Ролан Гарос 2002 насам. 

На корта Лопес разчиташе на силния си сервис, като реализира 18 аса и спечели 93 процента от точките след първи сервис. Ветеранът допусна само един пробив в целия двубой, а от своя страна проби съперника си пет пъти, за да стигне до чист успех след час и 29 минути игра. Във втория кръг на турнира Лопес ще срещне петия поставен в схемата Хуан Мартин дел Потро, който победи германеца Петер Гойовчик с 6-3, 6-4, 6-3. 

За втория кръг на Уимбълдън се класира и японецът Кей Нишикори. 24-ят поставен в схемата победи Крисчън Харисън от САЩ с 6-2, 4-6, 7-6(3), 6-2 и ще се изправи срещу австралиеца Бърнард Томич във втория кръг. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация