AS: Роналдо се съгласи да премине в Ювентус

12:04
AS: Роналдо се съгласи да премине в Ювентус

Нападателят на Португалия и Реал Мадрид Кристиано Роналдо даде съгласието си да премине в Ювентус, където ще заработва по 30 млн. евро на сезон, съобщи испанският ежедневник AS.

Италианските медии по-рано разпространиха информация за това, че Ювентус планира да направи летен трансферен удар с привличането на 33-годишния португалец, а испанският Marca твърдеше, че има постигнато предварително споразумение между "Старата госпожа" и Роналдо.

Според AS, след като петкратният носител на "Златната топка" официално е приел да стане футболист на Юве, ръководството на Реал се е срещнало с агента на футболиста Жорже Мендеш. Сега остава единствено двата клуба да се споразумеят за трансферната сума, като се очаква тя да е между 100 и 120 млн. евро. Ювентус планира да продаде Гонсало Игуаин на Челси за 60 млн. евро, за да си осигури средства за закупуването на Роналдо. Асът на Реал премина на "Бернабеу" през лятото на 2009 г. от Манчестър Юнайтед за 93,4 млн. евро.

Миналият сезон той вкара 44 гола в 44 мача от всички турнири и стана победител в Шампионската лига. Трансферът на Роналдо в Ювентус е почти сигурен и ако не се случи нещо неочаквано, португалецът ще подпише споразумение с италианския гранд до лятото на 2022 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Tihiq91
05.07.2018 12:59

Браво на Роналдо! Със сигурност ще му допадне Италия и ще вкара бая голове. За футболист като него годините са на заден план. Има още какво да даде. Като не те оценяват едни, не означава че другите няма да те.. Айде 6та поредна ЗТ зарежда...

sdw
05.07.2018 21:50

Кой не го оценява, Реал ли ? Ти болен ли си къв си.