Дилема в Юве: Кой ще бие фауловете?

17:17
Дилема в Юве: Кой ще бие фауловете?

Суперзвездата на световния футбол Кристиано Роналдо съвсем скоро ще стане играч на Ювентус, след като Реал Мадрид се отказа в опитите си да го задържи. Но в Торино вече видяха потенциален проблем с неговото преминаване на "Алианц Стейдиъм" и това е кой ще изпълнява преките свободни удари в отбора.

 

По всяка вероятност това ще е португалската суперзвезда, който много рядко предоставя възможността на някой от своите съотборници. В Реал Мадрид той бе щатният изпълнител, но в последните сезони все пак даваше на Месут Йозил, Лука Модрич и Гарет Бейл да покажат своите възможности.


В Ювентус титуляри са двама - Миралем Пянич и Пауло Дибала. И двамата имат много по-добър процент на успеваемост след пряк обстрел от свободен удар. Босненският полузащитник е стрелял точно 14.7% при от опитите си от фаул, докато Дибала е лидер в Юве по този показател с 21.05%.


За сравнение - Роналдо е намерил очертанията на вратата едва при 6.25% от случаите. И някои тифози вече се притесняват, че тази негативна статистика ще повлияе негативно на отбора.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация