Серина се справи и с Младенович на Уимбълдън

20:07
Серина се справи и с Младенович на Уимбълдън

Бившата номер 1 в женския тенис Серина Уилямс се класира за осминафиналите на Уимбълдън. В трети кръг 7-кратната шампионка в Лондон се наложи със 7-5, 7-6(2) над Кристина Младенович от Франция в мач, продължил час и 49 минути.

Серина, която в предишния кръг елиминира първата ни ракета Виктория Томова, започна колебливо мача и още в откриващия гейм трябваше да отразява две точки за пробив. Въпреки че удържа подаването си, пробивът в полза на Младенович не закъсня и французойката поведе в петия гейм, а впоследствие затвърди аванса си за 4-2. В десетия гейм 62-та в света Младенович получи възможност да сервира за сета, но Уилямс успя да върне пробива и да изравни за 5-5, а след това осъществи и пълен обрат за крайното 7-5 в своя полза.

Вторият сет отново бе много равностоен, като двете си размениха по един пробив в неговото начало. Впоследствие се стигна до тайбрек, който бе спечелен от 36-годишната американка с убедителното 7-2. На осминафиналите носителката на 23 титли от Големия шлем ще срещне рускинята Евгения Родина, която победи с 2-1 сета десетата поставена в схемата Мадисън Кийс от САЩ.

В друг мач от трети кръг по-голямата сестра на Серина – Винъс, отстъпи на холандката Кики Бертенс с 2-6, 7-6(5), 6-8 в оспорван сблъсък, продължил 2 часа и 40 минути.

Място на осминафиналите намери и Дона Векич от Хърватия, която се наложи със 7-6(2), 6-1 над Янина Викмайер от Белгия. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация