"Марка": Кристиано даде дума на Ювентус

13:40
"Марка": Кристиано даде дума на Ювентус

Кристиано Роналдо е все по-близо до изхода в Реал Мадрид. След девет страхотни сезона, в които се разписа 451 пъти, спечели 3 титли в Шампионската лига и счупи всички възможни рекорди с бялата фланелка, ЗЗ-годишният португалец твърдо е решил да опита ново предизвикателство. И то се нарича Ювентус! На първа страница във вчерашния си брой столичният испански в. "Марка" твърди, че Кристиано дори вече е дал дума на президента на бианконерите Андреа Аниели, че иде продължи кариерата си в торинския гранд. Изданието уточнява, че Роналдо не си тръгва заради пари, а заради нарушени обещания на боса Флорентино Перес, липса на уважение и лошо отношение към него.

"Кристиано все още не е сложил подпис, но е казал "да" на Юве, което за него значи почти същото. Португалецът е впечатлен от феновете и мащабите на италианския гранд и е, готов да поведе още един отбор към върха върха в Шампионската лига, пише още, но иска само Юве".

Въпреки появилите се информации, че освобождаващата клауза на Роналдо е била свалена на 100 милиона евро, стана ясно, че от Реал ще се пазарят за повече. Причината? Старата цена била валидна само до 15 юни. Според италианските медии трансферът може да се уреди за сума между 120 и 130 милиона, а общо разходите на Ювентус по трансфера със сигурност ще надхвърлят 300 милиона. За 4 сезона заплатата на играча бруто ще бъдеe 55 млн. евро на година, а  от тях играчът чисто ще взима по 30 (в Реал получава по 21).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация