Добрата стара Англия е на полуфинал! (видео)

17:12
Добрата стара Англия е на полуфинал! (видео)

Швеция загуби от Англия в третия 1/4-финал от Мондиал 2018. Двубоят на стадион на "Космос Арена" приключи при резултат 2:0 за състава на Гарет Саутгейт. Така Трите лъва попадат сред четирите най-добри отбора на Световно първенство за първи път от 1990 година насам.

От самото начало възпитаниците на Гарет Саутгейт контролираха повече топката, но трудно стигаха до чисти голови положения. Първата възможност в мача се откри пред Хари Кейн в 19-та минута, но голмайсторът на Трите лъва стреля неточно от границата на наказателното поле. Отбраната на Швеция бе записала три сухи мрежи в четирите си мача от началото на първенството, но бе разпечатана в 30-та минута, когато централният защитник Хари Магуайър се разписа с глава след центриране от корнер на Ашли Йънг. За бранителя на Лестър Сити това бе първи гол за националния отбор в 10-ия му мач с екипа на Англия. В оставащите минути от първото полувреме Рахийм Стърлинг на два пъти бе изведен очи в очи с вратаря на скандинавците Робин Олсен, но и в двата случая взе погрешно решение и не успя да го преодолее.

След почивката играчите на Англия, подкрепяни мощно от трибуните, които не спираха да пеят, че световната титла "се прибира у дома", се възползваха от празните пространства, оставени от футболистите на съперника и често създаваха опасности. Решаващият момент в двубоя дойде в 59-та минута, когато Джеси Лингард центрира отлично към непокрития Деле Али, който от близка позиция не сбърка и прати топката във вратата с глава. Шведите се опитаха да отговорят и създадоха няколко положения, но на три пъти бяха отказани от страхотните намеси на вратаря на Англия Джордан Пикфорд. В последните минути възпитаниците на Яне Андерсон загубиха надежда за обрат и двубоят се доиграваше, като в крайна сметка не паднаха повече голове.

По този начин Англия спечели с 2:0 и продължава да мечтае за втора световна титла в историята си, а на полуфиналите ще се изправи срещу домакините от Русия или Хърватия. Двубоят ще се играе на стадион "Лужники" в Москва на 11 юли от 21:00 часа българско време.

Стартови състави:

Швеция: Олсен; Крафт, Линдельоф, Гранквист, Аугустунсон; Клаесон, Ларсон, Екдал, Форшбери; Берг, Тойвонен

Англия: Пикфорд; Уокър, Стоунс, Магуайър; Трипиър, Лингард, Хендерсън, Али, Йънг; Стърлинг, Кейн

Швеция - Англия 0:2

0:1 - Магуайър, 30'

0:2 - Али, 60'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

darklight
07.07.2018 19:37

Браво на момчетата, дано спечелят купата, че Путин да се пръска от яд като трябва да им я връчи.