Модрич: Очакваме много тежък сблъсък с Англия

10:21
Модрич: Очакваме много тежък сблъсък с Англия

Капитанът на Хърватия Лука Модрич не скри огромната си радост след вчерашния триумф на неговия тим в четвъртфинала с Русия. Бронзовите медалисти от Франция 98‘ се наложиха драматично с 6:5 след изпълнения на дузпи над Сборная и така за втори път в своята история ще играят на полуфинал на световни финали. В редовното време двубоят на стадион "Фищ" в Сочи завърши при резултат 1:1, а в продълженията двата тима си размениха по още един гол – 2:2, преди рулетката на дузпите.

"През първата част бяхме малко по-сковани и не искахме да поемаме никакви рискове при подаванията, но мисля, че балансирахме нещата през второто полувреме. Определено доминирахме в продълженията и още тогава трябваше да си свършим работата. Може би обаче просто ни е писано да преминаваме през драмата на дузпите, заяви след мача лидерът на шахматистите, които в предишния кръг се наложиха отново след дузпи над Дания.

"Някои от играчите ни получиха контузии, но въпреки проблемите можехме да решим мача и много по-рано. Когато поведохме с 2:1 не успяхме да запазим концентрация и противникът ни наказа за това. Определено на моменти се чувствахме и много изтощени, но при положение, че сме играли два мача по 120 минути в рамките на 6 дни, мисля, че това е напълно нормално. Благодаря на Господ, че в тези моменти показахме характера си."

В спор за място на финала Хърватия ще срещне състава на Англия на стадион "Лужники" в Москва на 11 юли от 21:00 часа българско време. "Очакваме много тежък и оспорван сблъсък, като всеки друг на това Световното първенство. Нека обаче първо се насладим на този момент и след това ще се готвим за Англия", допълни още халфът на Реал Мадрид.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация