Бразилската конфедерация призова феновете да спрат да тормозят Фернадиньо

15:05
Бразилската конфедерация призова феновете да спрат да тормозят Фернадиньо

Футболната конфедерация на Бразилия (CBF) призова запалянковците да спрат тормоза и "расистките атаки" над халфа Фернандиньо в социалните мрежи. Футболистът на Манчестър Сити си отбеляза автогол в мача срещу Белгия и е сочен за главен виновник за отпадането на Селесао от Мондиала.

""Конфедерацията по футбол на Бразилия осъжда расистката атака срещу Фернандино и членовете на семейството му. Футболът е обединение между цветове, жанрове, култури и нации. Ние сме с теб. Расизмът няма да мине!", се казва в съобщението на конфедерацията в Инстаграм.

В последните дни в социалните мрежи бяха отправени и смъртни заплахи срещу Фернандиньо и жена му Глаусия Роза, която дори премахна профила си в Инстаграм заради многобройните атаки.

Списанието Mundo Negro също предложи помощ и подкрепа на Фернандиньо. "Поражението на Бразилия и автоголът не оправдават расизма, нищо не може да го оправдае. Ние сме с теб, Фернандиньо".

33-годишният дефанзивен халф бе яростно критикуван и преди четири години, след като бе заменен на почивката по време на разгромната загуба от Германия с 1:7 в полуфиналите на предния Мондиал в Бразилия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация