Нито една тенисистка от топ 10 не остана в схемата на Уимбълдън

16:02
Нито една тенисистка от топ 10 не остана в схемата на Уимбълдън

Нито една от тенисистка от първите 10 поставени в схемата не остана в надпреварата за титлата на Уимбълдън, след като номер 7 Каролина Плишкова загуби от холандката Кики Бертенс с 3-6, 6-7(1) в мач от осминафиналите на турнира.

Бертенс бе много агресивна и солидна от самото начало на двубоя и проби три пъти съперничката си в първия сет, за да го вземе с 6-3. Втората част бе по-оспорвана, като двете си размениха по един пробив, преди да влязат в тайбрек, в който холандката се наложи убедително със 7-1, за да затвори мача след час и 39 минути игра. 20-та поставена в схемата завърши двубоя с впечатляваща статистика от 35 печеливши удара срещу 22 непредизвикани грешки, а освен това спечели 12 от 16 излизания на мрежата. За място на полуфиналите Бертенс ще спори с германката Юлия Гьоргес или Дона Векич от Хърватия.

По този начин първите 10 в схемата вече са аут от битката за титлата, като най-високо поставена вече е финалистката от 2016 Анжелик Кербер. За четвъртфиналите се класира и опитната словачка Доминика Цибулкова, която победи Су-Вей Сие с 6-4, 6-1. За Цибулкова предстои двубой с 12-та поставена Елена Остапенко, надвила Александра Саснович с 6-4, 6-0. Напред продължава и италианката Камила Джорджи, постигнала успеха над Екатерина Макарова с 6-3, 6-4.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация