Президентът на Франция лети за Русия с мощна агитка

12:31
Президентът на Франция лети за Русия с мощна агитка

Френският президент Еманюел Макрон ще пристигне в Санкт Петербург за мача между Франция и Белгия. Той ще бъде придружен от група известни френски футболисти и почитатели на футбола.

Сред футболистите ще бъде бившият нападател на „петлите“ и „Олимпик“ Жан-Пиер Папен, който е носител на „Златната топка“. „Олимпик“ е любимият отбор на Макрон.

В състава на делегацията е Ги Ру, футболист и треньор, който в продължение на дълги години е бил главен треньор на „Оксер“. Ру, който е изключително популярна личност във Франция, се ползва с голяма уважение сред почитателите като остроумен и много точен в преценките си футболен коментатор на телевизия Бе Еф Ем. Заедно с Макрон в Русия ще дойде и Силвен Порто, президент на футболния клуб „Сюрен“.

В Петербург ще пристигне и френският писател Оливие Гюе, прочул се със своите спортни хроники за Мондиала, публикувани от най-големия вестник „Монд“. Петият французин, който ще придружава стопанина на Елисейския дворец, е и най-младият. Той е избран лично от президента на Франция от тази група младежи, с които Макрон се е запознал през август миналата година по време на посещение в спортен център недалеч от Париж.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация