Левски заплашен от солидна глоба за расизъм

08:02
Левски заплашен от солидна глоба за расизъм

Левски може да отнесе солидна глоба заради поведението на част от феновете си. Делегатът на мача е заплашил Левски на полувремето, че мачът може да бъде прекратен. Причина за това са станали няколко расистки скандирания от агитката на българите през първите 45 минути на стадион "Райнпарк", съобщи sportal.bg. 

Ръководни фактори от клуба домакин са се оплакали на делегата на срещата, който се е свързал с представители на сините и ги е предупредил, че може да се стигне до прекратяване. Именно поради това от пресслужбата на Левски са говорили лично с хора от агитката, а преди старта на втората част бе прочетено и съобщение от диктора на стадиона. 

"Уважаеми привърженици на Левски, умоляваме ви да се въздържате от обиди на расистка основа към играчите на съперника. В противен случай срещата може да бъде прекратена." 

Левски вече на няколко пъти е глобяван от УЕФА за расизъм - миналия сезон мачът с Хайдук от евротурнирите се игра при закрити врати. Около 200 фенове на сините подкрепяха отбора по време на мача с Вадуц на стадион "Райнпарк" в столицата на Лихтенщайн. По-голяма част от агитката бе от момчета, пристигнали от България. На трибуните имаше обаче и доста наши сънародници, които живеят в Западна Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация