Ловрен: Бяхме по-добри от Франция, те не играха футбол

10:26
Ловрен: Бяхме по-добри от Франция, те не играха футбол

Една от звездите на Хърватия Деян Ловрен не скри разочарованието си от загубата на неговия тим с 2:4 от Франция във финала на Световното първенство в Русия. С класирането си за последния мач на турнира „шахматистите“ записаха най-големия успех във футболната история на своята страна, но въпреки това всички в състава на Златко Далич очаквано останаха разочаровани от поражението.

„Бяхме по-добрият отбор не само в този мач, но и през целия турнир. Франция не игра футбол. Те изчакваха и когато шансът им се откри – реализираха. Всеки има право да избира своята тактика и ние трябва да уважим това, но според мен те играха по този начин във всичките си мачове в Русия“, коментира бранителят. За Ловрен това бе втори пореден загубен финал след загубата на клубния му отбор Ливърпул от Реал Мадрид в Шампионската лига.

„Разочарован съм, защото загубихме мача, но играхме много по-добре от тях. Горд съм с това, което постигнахме, защото сме втори в света. Това е успех за всички в отбора, но и за цялата страна“, каза още той.

Бранителят коментира и най-спорната ситуация във финала, когато в 34-ата минута, при резултат 1:1, главният арбитър на срещата Нестор Питана отсъди дузпа в полза на Франция за игра с ръка на Иван Перишич. Решението на аржентинския рефер бе много спорно и дойде след разглеждане на видеоповторения на ситуацията.

"Бях сигурен, че няма да отсъди дузпа. Нашият играч не игра умишлено с топката, просто е невъзможно да реагираш, когато тя е толкова близо до теб. Определено смятам, че системата ВАР трябва да бъде подобрена. Кога е дузпа и кога не – наистина не разбирам. Много хора казаха, че това не е дузпа, но какво можем да направим“, заключи националът на Хърватия

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация