Нов "син" резил в Европа! (видео)

20:47
Нов "син" резил в Европа! (видео)

Тимът на Левски отново стана за смях на Европа, след като отпадна още в първия предварителен кръг на Лига Европа от Вадуц. "Сините" победиха с 3:2 носителя на Купата на Лихтенщайн, но с общ резултат 3:3 отпаднаха от надпреварата. В изключително драматичен двубой, в който имаше пет гола, обрати, пропусната дузпа, червен картон, бесни ултраси, счупени седалки и скандирания за оставка, "сините" напуснаха евротурнирите след отпадане от единствения професионален отбор на Лихтенщайн.


Колибали даде аванс на гостите в 25-ата минута, Сержиу Буш изравни в 35-ата минута. Белаид донесе пълен обрат в 53-ата минута, но в 55-ата минута Тадич изравни. Кабрал в 85-ата минута вкара за победното 3:2, което не се оказа достатъчно. Буш пък пропусна дузпа в 75-ата минута. Станислав Костов беше изгонен в последната минута.


Поредната срамна страница в историята на Левски идва от това, че отпада от тим във втора дивизия на Швейцария - "Чалъндж лига", където завърши на четвърто място с актив от 59 точки, изоставайки на 26 точки от победителя Ньошател Ксамакс. Бюджетът на Вадуц е много по-нисък от този, с който разполагат на "Герена", но въпреки това представителят на малката държава в Централна Европа продължава във втория предварителен кръг.

 

Пред около 6000 зрители на "Герена" първото положение беше пред Габриел Обертан, който от малък ъгъл стреля слабо в ръцете на вратаря. Това се случи в 10-ата минута, като изненадващо преди това домакините не опитаха да наложат натиск.


В 14-ата минута Кабрал стреля от над 20 метра, като вратарят Хирцел изби в корнер. Хубав удар на Буш рикошира в крак на защитник и излезе на сантиметри от горната греда. При последвалото центриране от ъглов удар Яблонски се размина с топката. Това се случи в 21-ата минута.

Голмайсторът от първата среща Колибали матира Митрев с удар от 17 метра. Досу премина през Горанов и след това на скорост през още няколко защитници, преди да подаде на Колибали, който вкара за 0:1.


Сега Левски се нуждаеше от три гола, за да продължи напред.


Тимът на Роси се хвърли в атака, като натисна сериозно своя противник. Мариани стреля, но Хирцел отново изби. В 29-ата минута Яблонски центрира и топката кацна на горната греда на Вадуц. Последва удар далеч от целта на Гомес, а опасно центриране на Горанов беше избито.

Малко по-късно, в 35-ата минута, Сержиу Буш изравни. Обертан, който вдигна оборотите, подаде с пета на румънеца, а деветката на столичани вкара от 16 метра в долния десен ъгъл. Попадението е негово второ за Левски в Европа.


Румънецът можеше да вкара втори гол, но този път прати топката в аут с глава. Цветкович също пропусна добра възможност в последните секунди на първата част, когато стреля високо над вратата.

На почивката Роси направи изненадваща смяна, след като в игра се появи Мартин Полачек. Вратарят направи дебют за "сините", влизайки на мястото на Митрев, а капитанската лента беше дадена на Горанов.


Тимът на Роси се хвърли в атака, тъй като имаше нужда от попадение. След няколко центрирания в наказателното поле на гостите Левски стигна до пълен обрат. Топката попадна в Аймен Белаид, който от няколко метра се разписа за 2:1 в 53-ата минута. Феновете се изправиха на крака и започнаха бурно да скандират, вярвайки в пълния обрат.


Цветкович направи глупав фаул, след който Вадуц изравни в 55-ата минута. Гаич центрира, а Тадич изпревари Полачек, който излезе неразчетено, и с глава шокира "Герена" - 2:2.


Попадението отряза краката на домакините, които в продължение на десет минути не успяха да се организират. В 65-ата минута Буш излезе сам срещу вратаря, но след като преодоля стража стреля в аут.


Белмонт беше изпратен с освирквания при смяната му със Станислав Костов. Играчите на Левски искаха дузпа за игра с ръка, а слаби удари на Мариани и Гомес не затрудниха вратаря на Вадуц.


В 73-ата минута Костов направи невероятен пропуск с глава, като от три метра стреля в ръцете на вратаря. Две минути по-късно Левски получи право да изпълни дузпа, след като Буш симулира в наказателното поле на гостите. Реферът посочи бялата точка, но ударът на румънеца беше избит от вратаря Хирцел.

Това вбеси феновете, които започнаха да скандират:"Оставка, оставка".


Около 150 ултраси от Сектор "Б" пристигнаха над тунела на Сектор "В", като се опитаха да нахлуят на терена, но бързата намеса на органите на реди не позволи това да се случи. Скандиранията продължиха, но в този миг Жерсон Кабрал с удар отдалеч върна надеждата на Левски. "Сините" поведоха отново в 85-ата минута, като продължиха да търсят този важен четвърти гол, който да ги класира.


Домакините имаха основателни претенции за дузпа срещу Обертан, който беше фаулиран, но такава не беше отсъдена.


Пропуски направиха Костов, Илия Димитров и Мариани, който в 88-ата минута стреля на сантиметра от гредата.


Левскарите търсеха победен гол, докато играчите на Вадуц започнаха да лежат на земята. Даденото едва три минути продължение ядоса още повече фенове и играчи, а Станислав Костов, който тръгна да дърпа футболист на гостите, който лежеше, беше изгонен с директен червен картон.


Секунди по-късно всичко свърши. Левски за пореден път стана за резил, а ултрасите в Сектор "В", хвърлиха около 20-30 счупени седалки. Целият стадион кънтеше с възгласите: "Оставка, оставка" .

 

Поражението разклати сериозно стола на Делио Роси, който отново отказа да напусне поста сам.

 

ЛЕВСКИ - ВАДУЦ 3:2 (0:1 в първата среща, общ резултат 3:3)

0:1 Колибали (25)
1:1 Буш (35)
2:1 Белаид 53)
2:2 Тадич (55)
3:2 Кабрал (85)

 

ЛЕВСКИ (4-3-3): Митрев (46-Мартин Полачек), Цветкович, Яблонски, Беалид (66-Станислав Костов), Горанов, Гомес, Белмонт, Кабрал, Мариани, Обертан, Буш (83-Илия Димитров)

ВАДУЦ (4-1-4-1): Хирцел, Гьопел, Мунтвилер, Вайзер, Вон Нидерхаузен, Гаич, Колибали, Дражан (46-Люхингер), Матис, Досу, Тадич

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Goved_Sradosran
18.07.2018 18:55

Вече над един век “Левски” София е отборът, КОЙТО ИНКАСИРА НАЙ-СРАМНИ И ПОЗОРНИ ЗАГУБИ за българския футбол в купища срещи от своята история и по време на Царизма, и по време на Комунизма, и по време на Демокрацията: с РАСИНГ (Страсбург) 0:9, в София с египетския сфинкс 0:4 (1926), с ХАЙДУК (Сплит) 0:6 (1932), с БСК БЕОГРАД 0:10 (1934), с ВОЙВОДИНА (Нови Сад) в София (0:6), с НЮРНБЕРГ 1:7 (1925), с ДРЕЗДЕН 0.6,с тумбата на Кемал Паша (2:4), с китайския И БАЙ в София 1:2 (1954), пак с ВОЙВОДИНА в София 1:5 (1955) и 0:5 (1958). Чак през есента на 1965 г. синият отбор започва участието си в европейските клубни турнири (9 години след ЦСКА!). Ето само някои от останалите му "бисери": Аустрия (Виена) 0:3 (1970); Динамо (Берлин) 0:3 (1972); ДОЖА УЙПЕЩ – “Левски” 4:1; “Левски” - ДОЖА УЙПЕЩ 0:3; АЗ67 – “Левски” 5:0; ОФИ – “Левски” 3:1; ВЕЛЕЖ – “Левски” - от 1:3 до 4:3; АНТВЕРПЕН – “Левски” 4:3 - пак след 1:3 (до 89-та мин) - отново син идиотизъм и грандиозен резил!.., “Левски” - ФЕРЕНЦВАРОШ 2:3; ФЕРЕНЦВАРОШ – “Левски” 4:1; ЛЮЦЕРН – “Левски” 1:0 - поредно футболно чудо! Този рекорд до скоро бе ненадминат, защото Люцерн по онова време е отбор от 2-ра швейцарска дивизия! ОЛИМПИЯ ЛЮБЛЯНА – “Левски” 3:2; “Левски” - ОЛИМПИЯ ЛЮБЛЯНА 1:2, отбор създаден две години по-рано..., всъщност това са им първите и последни европобеди за тях в първото им участие в ЕКТ; “Левски” - ААлст 1:2; ААлст – “Левски” 1:0; следва ВТОРИ РУНД НА ОЛИМПИЯ ЛЮБЛЯНА – “Левски” 1:0; “Левски” - ОЛИМПИЯ ЛЮБЛЯНА 1:0 - след дузпи напред продължава... ОЛИМПИЯ!!; “Левски” - СЛОВАН БРАТИСЛАВА 1:1; СЛОВАН БРАТИСЛАВА – “Левски” 2:1; “Левски” - КОПЕНХАГЕН 0:2; КОПЕНХАГЕН – “Левски” 4:1; ЩУРМ ГРАЦ – “Левски” 1:0; “Левски” - БЕВЕРЕН 1:1; БЕВЕРЕН – “Левски” 1:0 - тук и на дяволите в ада им стана мъчно......... Последваха: ТАМПЕРЕ, ДЕБРЕЦЕН, ЖИЛИНА, БАТЕ, ТЪРНАВА, САРАЕВО, ИРТИШ.... Ето и малко вестникарски заглавия от времето: “Левски” е вторият отбор, който е отстранен от Иртиш в цялата история на клуба!” И тук втори...; “Левски” пак обиди футболна България! Срам край монголската граница!”; “Феноменален син срам! “Левски” стана за смях и в Азия!”; “Левски” отново записа пореден резил, но този път не в Европа, а Азия!”; “Левски” умря в Павлодар!”; “Поредните евразийски мъки на “Левски” свършиха!” Разбира се – последваха Маниобор, Айдук, Вадудук, а “скоро” и продължение... 10(+). Ле.., ле.. ах, колко жалко е да си левскар..