Лудогорец с втори комфортен успех над Крусейдърс (видео)

23:55
Лудогорец с втори комфортен успех над Крусейдърс (видео)

Лудогорец победи Крусейдърс с  2:0 като гост в среща реванш от първия предварителен кръг на Шампионската Лига. Разградчани откриха резултата след автогол на Браун в 11-ата минута, а Якуб Шверчок удвои в 65-ата минута.


В първия мач “орлите” разгромиха съперника със 7:0 на " Лудогорец Арена" в Разград.


Срещата започна с опасен шут в аут на футболист от домакините. Постепенно Лудогорец взе изцяло инициативата и след няколко опасни атаки стигна до гол. Това се случи в 11-ата минута, когато Шверчок опита да изведе много дейния Джоди Лукоки зад гърба на Браун, защитникът опита да изчисти топката, но прехвърли ефектно О’Нийл - 1:0 за българския шампион.


Само 60 секунди по-късно разградчани като по чудо не вкараха за втори път. Лукоки отново бе изпуснат от защитниците, излезе сам срещу вратаря и шутира, но в левия страничен стълб. Последва добавка на Жоао Пауло от малък ъгъл, която намери главата на бранител в червено-черно и излезе в корнер.


В 19-ата минута Лукоки подаде към нахлуващия на скорост Шверчок, но полякът стреля в аут от 8-9 метра.


В 28-ата минута стражът на домакините спаси опасен удар с глава на Георги Терзиев. До края на полувремето не се случи нищо кой знае колко интересно.


В началото на втората част българският тим имаше на два пъти в една атака много добри възможности за гол, но не се възползва от тях. След остро центриране по земя отляво топката стигна до непокрития Лукоки, който шутира от добра позиция, но твърде слабо. Все пак изстрелът отиде в краката на Марселиньо. Бразилецът пробва да вкара от два метра с пета, но не сполучи. В 48-ата минута и Лукас Саша пробва да вкара с глава след центриране на Лукоки, но вратарят на домакините спаси.


В 56-ата минута домакините на два пъти имаше вазможност да отбележи чрез Форсайд. Първо футболистът на домакините стреля с глава, но след рикошет топката излезе в корнер. Последва центриране и нов удар с глава, който срещна напречната греда.
 

Лудогорец отговори с втори гол. Якуб Шверчок получи пас пред наказателното поле на домакините в 65-ата минута и след шут по земя в долния десен ъгъл покачи на 2:0.


Пет минути по-късно пред Шверчок се откри нова възможност, но ударът му с глава бе спасен от северноирландския страж. В ответната атака резервата Къшли изскочи очи в очи с Броун, но вратарят на Лудогорец спаси шута на нападателя.


До края резултатът остана непроменен. Така, българският шампион продължава в следващия кръг, след като за една седмица наниза 9 гола във вратата на своя съперник от Северна Ирландия.


КРУСЕЙДЪРС - ЛУДОГОРЕЦ 0:2


0:1 Браун 11 авт.
0:2 Якуб Шверчок 65


Крусейдърс (4-5-1): 1. О’Нийл, 2. Бърнс, 4. Бевърланд, 7. Лоури (67- 21. Кадел), 10. Карвил, 14. Форсут, 18. Джордан Оуенс (32- 11. Къшли), 16. Кайл Оуенс, 19. Сноди, 20. Браун, 25. Кларк (81- 9. Глакин)


Лудогорец (4-2-3-1): 1. Броун, 4. Сисиньо (61- Панов), 5. Терзиев, 30. Моци, 6. Натанаел (70- Недялков), 8. Саша, 18. Дяков, 84. Марселиньо, 37. Пауло, 92. Лукоки, 70. Шверчок (79- Бакалов)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация