Левски с антирекорд от пропуснати дузпи при Делио Роси

11:20
Левски с антирекорд от пропуснати дузпи при Делио Роси

Тимът на Левски стана за резил, след като отпадна от носителя на купата на Лихтенщайн - Вадуц още в първия квалификационен кръг на Лига Европа. "Сините" победиха с 3:2, но поражението с 0:1 в първата среща се оказа решаващо. За пореден път столичани пропуснаха дузпа под ръководството на Делио Роси. Този път антигерой беше Сержиу Буш, който пропусна удар от бялата точка в 75-ата минута. Това е общо осмата дузпа пропусната от столичани с италианския треньор начело.


Три в Първа лига, три на финала за Купата на България срещу Славия, една в Лига Европа и една в контролните мачове през зимата в Малта. Интересното е, че седем от тях бяха спасени от противниковите врати, като всичките седем в официални мачове се оказват решаващи за крайния резултат.


Първата пропусната дузпа беше на 19 ноември на стадион "Васил Левски", когато 26-кратните шампиони не успяха да победят пълния аутсайдер - Витоша (Бистрица). Срещата завърши 0:0, а Михаил Иванов хвана дузпа на Жорди Гомес в края на първото полувреме. На контролата с австрийския Флоридсдорфер (3:1),
Роман Прохазка също сгреши от бялата точка, след като стражът на противника спаси.


През март в родния елит Филипе Нашименто пропусна дузпа срещу Етър (1:1) в 94-ата минута на "Герена". На първи април Душан Перниш спаси дузпа на Роман Прохазка на "Георги Аспарухов", което донесе победата с 2:1 на Берое.


На финала за купата Гомес пропусна дузпа, след като Георги Петков парира удара му още в началото на мача. Двубоят със Славия завърши 0:0, а след това бившият страж на "сините" парира ударите на Кали Тиам и Роман Прохазка, което коства трофея на Левски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация