С голям зор ЦСКА отстрани Рига и продължава в Лига Европа (видео)

22:05
С голям зор ЦСКА отстрани Рига и продължава в Лига Европа (видео)

Рига отпадна от ЦСКА София след срещата реванш от първия предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят приключи при резултат 1:0 за домакините, колкото беше и след края на първия мач, но армейците победиха след изпълнение на дузпи.

През първия четвърт част срещата бе равностойна и без положения пред двете врати. Първият удар към една от двете врати дойде в 31-ата минута, когато Антов шутира от 30 метра, но над напречната греда. Към края на полувремето домакините се изнесоха в малко по-предни позиции и в 44-ата минута успяха да вкарат гол. При първата си добра атака топката стигна до Дейвис, който шутира, но след рикошет в тлялото на червен бранител последва корнер. След ногевото изпълнение централният бранител Черномордис стреля не особено силно с глава, но Черниаускас се намеси много слабо и довкара топката в собствената си врата.

След почивката двата отбора продължиха с безидейната си игра. Въпреки това в 58-ата минута Тиаго отправи изключителен шут от 30 метра, който се спря в мрежата на домакините, но реферът реши да отмени попадението, тъй като отсъди фаул на Десподов срещу бранител на Рига. В 73-ата минута ЦСКА-София създаде първата си голова възможност. Малинов центрира към Десподов, който стреля с глава, но нацели левия страничен стълб. Само 120 секунди след тази ситуация червените останаха с 10 човека след втори жълт и респективно червен картон за Тиаго, който спря контраатака на домакините. Все пак българският тим имаше отлична възможност да изравни в 89-ата минута, когато след груба грешка на домакинската отбрана Кирил Десподов бе съборен в наказателното поле от Озлос и реферът посочи бялата точка. Потърпевшият стреля в долния ляв ъгъл, но вратарят на латвийците изби в корнер. След неговото изпълнение топката достигна до Бодуров, който изстреля истински снаряд от 25 метра, но в аут.

Така редовните 90 минути завършиха 1:0 в полза на Рига и на двата тима се наложи да играят продължения. В първото не се случи нищо кой знае колко интересно като положения. Лошата новина за червените дойде в 100-ната минута, когато резервата Енрике, много деен след появяването си на терена, получи травма и се наложи принудителната му смяна с Бикел. В 108-ата минута и Панич бе изгонен с втори жълт картон и двата тима продължават с по 10 човека. В 114-ата минута Едвин Джеси си освободи позиция за стрелба и шутира опасно от границата на наказателното поле, но Озлос изби. Последва добавка на Десподов, но стражът на домакините отново спаси. Последва и опасен шут в аут на футболист от Рига, а след него не се случи нищо интересно и двата отбора ще си бият дузпи за определяне на крайния победител. При тях армейците бяха безпогрешни и успяха да отстранят Рига.

Стартови състави:

Рига: Озлос, Куракинс, Васчук, Габовс, Дейвис, Лемаич, Шарич, Панич, Баенко, Черномордис, Енин

ЦСКА София: Черниаскус, Секулич, Чорбаджийски, Бодуров, Жеферсон, Малинов, Антов, Жоржиньо, Пинто, Десподов, Тиаго

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация