Екълстоун атакува правилата във Ф1

17:41
Екълстоун атакува правилата във Ф1

Бившият собственик на формула 1 Бърни Екълстоун атакува новите правила в спорта. Според 87-годишния милиардер те само спират пилотите да се състезават наистина и пречат на развитието.

"Казвал съм го и преди, ще го кажа и сега - техническите правила станаха по-важни от спортните. Трябваше да напишат най-отгоре на наръчника -не се състезавайте. В момента пилотите постоянно получават шамари от шефовете на конкурентите си. Веднага след като направят дадена маневра, се чува по радиото - не го правете повече. Всички тези правила са налице, за да спрат пилотите от това, което умеят най-добре, да се състезават един с друг. Раздават наказания за какво ли не. Преди 10-20-30 години такова нещо нямаше да бъде допуснато", изригна Екълстоун.

Британецът визира серията наказания последователно на Себастиан Фетел и Кими Райконен заради ударите с Валтери Ботас и Люис Хамилтън в последните два старта. Освен това той е срещу промяната на правилата в аеродинамиката, които са гласени за 2019-а и целят по-лесни изпреварвания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация