Левски започна новия сезон с инфарктна победа срещу Ботев (видео)

22:56
Левски започна новия сезон с инфарктна победа срещу Ботев (видео)

Отборите на Левски победи Ботев Пловдив с 1:0 като гост в дербито от откриващия кръг на Първа лига, играно на стадиона в Коматево.

В тази среща "сините" бяха водени от временния наставник Тодор Симов, след като италианецът Делио Роси бе освободен след отпадането от Вадуц в Лига Европа. Гостите бяха без централния си нападател Серджиу Буш, но въпреки това бяха по-активни през първата част, но вратарят на Ботев Даниел Кайзер отрази опасни удари на Давиде Мариани и Станислав Костов, а веднъж нападателят на Левски стреля неточно от добра позиция. 

След почивката домакините изравниха играта и създадоха няколко опасности пред вратата, пазена от Мартин Полачек, но така и не успяха да стигнат до гол. В заключителните минути и двата тима изглеждаха уморени и сякаш срещата щеше да завърши без попадения, но в 93-та минута "сините" организираха отлична контраатака, в края на която Габриел Обертан изведе резервата Илия Димитров на празна врата и юношата на Левски вкара, за да донесе успеха на своите. 

По този начин столичани започнаха първенството с успех, докато играчите на Ботев ще бъдат разочаровани, че загубиха в последната секунда. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация