Официално: Леонардо се завърна в Милан

11:12
Официално: Леонардо се завърна в Милан

Бившият играч и треньор на Милан Леонардо се върна при "росонерите" в ролята на спортен директор. Бразилецът заменя Масимилиано Мирабели, който бе уволнен след идването на новия президент Паоло Скарони.

"Връщането на Леонардо в клуба е още една стъпка към нашия успех. То показва амбициите ни да привлечем лидери от световна класа и опитни хора, които разбират какво е нужно за връщането на Милан на предишното ниво. Леонардо ще отговаря за управлението на спортните сфери в клуба, в това число и за трансферите. Той ще получи необходимата му финансова поддръжка за подсилването на отбора в рамките на финансовия феърплей на УЕФА", заяви Скарони.

48-годишният Леонардо игра за Милан от 1997 до 2001 г., като и през сезон 2002/2003. През 2009/2010 бе треньор на ломбардския клуб и под негово ръководство отборът завърши на трето място в първенството. От 2011 до 2013 г. Леонардо бе спортен директор на Пари Сен Жермен. След като напусна парижани, той отказа да се върне в Милан, тъй като си тръгна от отбора след конфликт с тогавашния бос Силвио Берлускони.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация