ЦСКА може да доведе Марадона в България

18:23
ЦСКА може да доведе Марадона в България

Ако успее да елиминира Копенхаген в третия квалификационен кръг на Лига Европа, ЦСКА може да доведе в България легендата на световния футбол Диего Марадона. Това стана ясно, след като УЕФА направи разбивка за предстоящия жребий от плейофите в надпреварата. Той ще бъде теглен утре в Нион. Ако се доберат до тази фаза, армейците ще са поставени, защото ще участват в нея с коефициента на Копенхаген. Така те могат да срещнат поносими съперници. Червените са в четвърта урна, в която непоставени са четири двойки. Именно срещу победителите от тях може да се изправят те. Волята на жребия може да им отреди среща с Динамо Брест - президент и треньор на този клуб стана Дон Диего Марадона. Досега великият аржентинец не е идвал за мач в България.

Беларусите обаче първо трябва да победят кипърския Аполон. Наглед най-тежък евентуален съперник на армейците е италианският Аталанта, който преди това трябва да преодолее съпротивата на израелския Апоел Хайфа. Останалите две двойки са Слован Братислава - Рапид Виена и Уфа - Прогрес (Люксембург).

Лудогорец, който ще участва в третия квалификационен кръг на ЛЕ, също вече е наясно с евентуалните си съперници. Те ще са тимове, отпаднали от третия кръг на Шампионската лига. Интересното е, че орлите отново могат да срещнат Видеотон, който ги изхвърли от най-комерсиалния турнир. За да стане възможно това, унгарците ще трябва да бъдат елиминирани от Малмьо. Сред евентуалните противници на орлите са загубилите от двойките Селтик - АЕК и Карабах -БАТЕ Борисов, които ще са поставени. Ако Лудогорец не се падне с един от трите тима от първа урна, то ще има за съперник непоставен отбор. Такива ще са загубилите от двойките Шериф - Валур, Спартакс Юрмала - Судуба, ТНС - Мидтиланд и Торпедо Кутаиси - Кукеси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация