Левски надви Ботев Враца като гост в дебюта на Славиша Стоянович (видео)

20:38
Левски надви Ботев Враца като гост в дебюта на Славиша Стоянович (видео)

Левски победи новака в елита Ботев Враца с 2:0 в двубой от трети кръг на Първа професионална лига. Мачът се игра в Монтана и бе дебютен за новия наставник на столичани Славиша Стоянович.

Единственият гол отбеляза Станислав Костов в осмата минута, възползвайки се от подаване на капитана на "сините" Габриел Обертан. В 34-ата минута футболистите на Ботев имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Костов, но съдията Стефан Апостолов прецени, че играта трябва да продължи. През първата част Левски бе по-добрият отбор на терена, но ситуацията се промени през второто и врачани упорито търсеха изравнителен гол, но вместо това получиха втори във вратата си в 85-ата минута. Негов автор стана Жерсон Кабрал с мощен изстрел с левия крак, който не остави шансове на Николай Кръстев.

Левски временно се настани на върха с актив от седем точки, а ЦСКА-София е на втора позиция с шест и може да измести конкурента си от първото място, ако победи Витоша Бистрица по-късно днес. Ботев Враца остава на дъното на таблицата без спечелена точка и голова разлика 2-7.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация