Трансферен рекорд: Кепа Арисабалага стана най-скъпият вратар в историята на футбола

14:29
Трансферен рекорд: Кепа Арисабалага стана най-скъпият вратар в историята на футбола

Ръководството на Атлетик Билбао потвърди, че Челси са задействали откупуващата клауза в договора на техния вратар Кепа Арисабалага. Това означава, че 23-годишният испанец преминава на "Стамфорд Бридж" за рекордната за играч на този пост сума от 80 млн. евро (71 млн. паунда).

Стачката на белгиеца Тибо Куртоа принуди "сините" да излязат на трансферния пазар за нов вратар, а Атлетик са отказали да намалят вписаната в контракта на Кепа цифра. С неговото привличане бе счупен рекорда за най-скъп вратар, поставен наскоро с трансфера на Алисон от Рома в Ливърпул за 72,5 млн. евро (65 млн. паунда). 

Кепа Арисабалага, който дебютира за националния отбор на Испания в края на миналата година, също така става най-скъпият играч в историята на Челси, измествайки Алваро Мората. Вратарят на Атлетик преподписа с баския клуб през януари тази година и клаузата в договора му за предсрочно напускане бе увеличена на 80 млн. евро. 

Вече е сигурно, че Куртоа ще подпише с Реал Мадрид днес или утре.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Deuz
09.08.2018 12:54

Произнася се Арихабалага, самия той го каза в няколко видеа.

KMFDM
08.08.2018 17:00

Браво на младока,а за Куртоа съм адски много доволен,че идва в Реал и заедно с Кейлор ще е голяма битка за титулярното място,което прави поста и вратарите да са постоянно във форма ако искат да играят,а Де Хеа на фона на тези двама великани е просто пионка смешна.

123321
08.08.2018 19:56

Викаш на светлинни години, а? Само дето Испания игра без вратар на световното ама айде. Нищо, че има ЕДНО спасяване за ЧЕТИРИ мача. Дръжте си го.

MaHuAkA
08.08.2018 17:29

Ей жалкар , чуваш ли се какви глупости говориш ? Де Хеа е на светлинни години от тези палячовци .

П.С. СЛОЖИ ОЧИЛА !!!!!!!!!!!!!!