Григор продължава напред в Торонто след здрава битка с американски талант

21:12
Григор продължава напред в Торонто след здрава битка с американски талант

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс в Торонто, след като победи младия американец Франсис Тиафо със 7-6(1), 3-6, 7-6(4), в мач от четвъртия кръг на надпреварата.

Българският тенисист надви Фернандо Вердаско в решаващ тайбрек в третия сет в първия си мач на Роджърс Къп и днес отново трябваше да покаже характер и устойчивост, за да стигне до успеха. 20-годишният Тиафо проби първи в откриващия сет, но Григор успя бързо да върне пробива, след което се стигна до тайбрек, в който световният номер 5 бе категоричен и се наложи със 7-1. Във втората част нивото на играта на Димитров падна, а Тиафо бе много агресивен от основната линия и стигна до един пробив, който му бе достатъчен, за да изравни резултата. Решаващия сет започне зле за Гришо, който рано допусна пробив, но както и в първия сет, успя бързо да го върне. Хасковлията бе подложен на напрежение при подаванията си, но все пак успя да стигне до тайбрек, в който показа най-доброто от себе си, за да обърне от изоставане с минипробив и 2-4, за да затвори мача след 7-4.

По този начин Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира, където ще срещне четвъртия поставен Кевин Андерсън или квалификанта от Беларус Иля Ивашка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация