Берое обърна Ботев в дербито на Тракия (видео)

22:55
Берое обърна Ботев в дербито на Тракия (видео)

Ботев Пловдив загуби с 1:2 като гост на Берое в двубой от 4 кръг на Първа лига. Двубоят под Аязмото предложи на публиката драматичен завършек. И трите попадения паднаха в заключителните минути на срещата, като първо Ботев поведе чрез Стивън Петков в 78-ата минута, след което домакините обърнаха с гол на Рубен Бригидо и автогол на Костадин Ничев, съответно в 83-ата и 85-ата минути.

Николай Киров заложи на абсолютно същата единадесеторка от предходните два мача в схема 4-1-4-1.

Мачът започна спокойно и през първото полувреме не предложи почти нищо интересно.

Единствената опасност преди почивката бе в 36-ата минута пред вратата на Даниел Кайзер, когато след центриране от корнер защитникът на „Берое” Ерол Еркан бе оставен непокрит в малкото наказателно поле. За щастие на „жълто-черните” играчът в зелен екип би слабо встрани от вратата.

В началото на втората част домакините упражниха натиск и създадоха три добри възможности между 53-ата и 57-ата минути. Първо Даниел Кайзер спаси удар на Александър Цветков от малък ъгъл, след което на два пъти Мартин Райнов стреля неточно от удобни позиции.

„Ботев” изравни играта и „канарчетата” погледнаха по-сериозно към вратата на старозагорци. 

В 58-ата минута Тодор Неделев центрира ниско в полето пред Душан Перниш, а сантиметри не достигнаха на Стивън Петков да засече топката във вратата.

Четвърт час по-късно при идентична ситуация Неделев пусна вдясно към Стивън Петков, който центрира за Лъчезар Балтанов, но защитник успя да блокира капитана на пловдивчани.

„Ботев” излезе напред в резултата в 78-ата минута. След отлична атака по десния фланг Филип Филипов центрира прецизно към Стивън Петков, а голмайсторът на „жълто-черните” плонжира и с глава прати топката в мрежата за 0:1.

За съжаление „Ботев” не успя да задържи преднината си и не само допусна бързо изравняване, но и пълен обрат. В 83-ата минута Рубен Бригидо вкара с глава за 1:1, а две минути по-късно Костадин Ничев си вкара нелеп автогол, след като отклони в собствената си врата центриране от пряк свободен удар за 2:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация