Григор започна успешно защитата на титлата си в Синсинати, очаква Джокович

08:22
Григор започна успешно защитата на титлата си в Синсинати, очаква Джокович

Григор Димитров започна успешно защитата на титлата си в тенис турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Българинът постигна четвърта победа в четвъртия си двубой срещу 30-годишния германец Миша Зверев със 7:6(5), 7:5 за час и 40 минути игра на централния корт.

Димитров в никакъв случай не бе перфектен срещу Зверев и особено в първата половина на първия сет направи куп грешки от форхенд. Както често му се случва напоследък, той започна с ранно допуснат пробив, но до края на първия сет повиши значително нивото си и с разнообразните си решения и агресивна игра осъществи обрат. Впоследствие той постигна успех в тайбрека - четвърти спечелен от него в американския сезон на твърди кортове след тези над Фернандо Вердаско и Франсис Тиафо (два) в Торонто миналата седмица.

Григор реално трябваше много по-рано и дори повече от веднъж да пробие Зверев във втория сет, като все пак го направи в 11-ия гейм, за да постигне заслужена победа, макар демонстрирайки и доста неточности от форхенд. Все пак, позитивен знак са голямото количество уинъри от двете страни на ракетата му (пропорционални на грешките), както и уверената употреба на сервис - първиото подаване бе 67% успешно, а второто също бе достатъчно солидно и му осигури 2/3 спечелени разигравания, като той дори заби ас чрез него във втория сет.

Както е известно, следващият съперник на Димитров на осминафиналите в Синасинати ще бъде не кой да е, а носителят на 13 титли от “Големия шлем” Новак Джокович, който по-рано в сряда елиминира Адриан Манарино в три сета.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация