Меси отново напусна националния отбор на Аржентина

13:49
Меси отново напусна националния отбор на Аржентина

Звездата на Барселона Лионел Меси отново напусна националния отбор на Аржентина. Той няма да вземе участие в следващите мачове на гаучосите до края на годината, но си оставя вратичка за завръщане в някакъв момент в бъдещето, но не по-рано от 2019-а.

Заради добрите си отношения с президента на местната федерация Клаудио Тапия Меси не е обявил окончателно оттегляне от националния тим. На световното първенство в Русия албиселесте много трудно прескочи груповата фаза, а след това бяха сразени от бъдещия шампион Франция на осминафиналите - 3:4. Федерацията и временният селекционер Лионел Скалони ще изпробват различни варианти за контролите с Гватемала и Колумбия до края на годината. 

В същото време Христо Стоичков даде кратко интервю за аржентинския спортен ежедневник Ole. В него Камата бе попитан как би изглеждал националният отбор на страната без Лео Меси в състава. Ето и отговора на легендарния българин: "Ако той се откаже от отбора, то Аржентина няма да спечели мач в следващите три години. Първо е важно федерацията да изясни по какъв модел ще се работи и по какъв начин ще се играе. Дали искат да разчитат само на Меси или на цял тим. Трябва да има структура. Не знам какво иска новият президент, но това е важен въпрос. Лъжа е, че Лео избира кои футболисти да бъдат викани в лагера на гаучосите. Следователно аз трябва да съм селекционер на Аржентина, защото съм му приятел? Това е шиб*на глупост. Не разбирам защо пресата пише такива лъжи".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация