Сампдория и Дженоа пропускат първия кръг на Серия "А"

10:18
Сампдория и Дженоа пропускат първия кръг на Серия "А"

Мачовете на Сампдория и Дженоа от първия кръг на Серия "А" този уикенд бяха официално отложени от ръководството на първенството след огромната трагедия, която сполетя Генуа във вторник, когато мост край града се срути, вследствие на което загинаха 39 души.

След трагичния инцидент двата елитни клуба от града помолиха мачовете им от първия кръг да бъдат отложени, като днес от ръководството на Серия А потвърдиха, че срещите Сампдория - Фиорентина и Милан - Дженоа няма да се играят по програма, а на всички други мачове от кръга ще бъде запазена минута мълчание преди първия съдийски сигнал.

"След получаването на съгласие от страна на Фиорентина и Милан, президентът на Серия А реши двата двубоя, насрочени за неделя вечер, да бъдат отложени", се казва в официалното съобщение от лигата.

"Новите дати за мачовете ще бъдат обявени в близките дни, съобразно правилника на федерацията. В другите осем мача от кръга ще бъде запазена минута мълчание преди началото, а играчите ще носят черни ленти, в памет на жертвите от трагедията в Генуа", допълват от лигата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация