Кроос: В Бундестима няма никакъв расизъм

10:22
Кроос: В Бундестима няма никакъв расизъм

Месут Месут е заслужил национал и заслужаваше по-добро изпращане, но в писмото, с което обяви оттеглянето си от националния отбор, имаше сериозна доза глупости", заяви полузащитникът на Германия Тони Кроос пред Билд.

Йозил бе обект на сериозни критики в навечерието на Световното първенство това лято, след като позира за снимка с турския президент Реджеп Ердоган по време на предизборната му кампания, след което бе нападнат и за слабото си представяне по терените в Русия. След отпадането на Бундестима, офанзивният халф обяви, че спира с националния отбор и заяви, че е бил обект на расизъм в тима и от страна на Германската футболна федерация.

"Месут е заслужил национал и заслужаваше по-добро изпращане, но начинът, по който се оттегли, не беше правилен. Частите от изказването му, които бяха точни, за съжаление, бяха засенчени от сериозната доза глупости. Той знае много добре, че в националния отбор и федерацията няма расизъм", коментира Кроос.

28-годишният играч на Реал Мадрид разкри, че няма намерение да спира с националния отбор. "Ще продължа до Евро 2020 и съм си поставил целта то да бъде далеч по-успешно от последните ни представяния. Разговарях с Йоаким Льов и намерихме начин как да получавам почивка в някои мачове. За мен това е единственият начин и се радвам, че Йоги прояви разбиране", обясни Кроос.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация