Ман Сити без Де Бройне за три месеца

19:23
Ман Сити без Де Бройне за три месеца

Отборът на Манчестър Сити ще бъде без един от най-добрите си футболисти в следващите три месеца, след като от клуба потвърдиха, че халфът Кевин де Бройне ще има нужда от приблизително толкова време, за да се възстанови от травмата си в коляното.

Белгийският национал получи контузия по време на тренировка на гражданите в сряда, като първоначалните прогнози бяха, че той ще бъде извън терените най-много два месеца. След направените изследвания е станало ясно, че Де Бройне има разкъсване на странична връзка на дясното коляно, като не се нуждае от оперативна намеса, но ще има нужда от три месеца за пълно възстановяване.

Това означава, че 27-годишният футболист ще бъде аут до средата на ноември и ще пропусне дербитата с Ливърпул и Манчестър Юнайтед във Висшата лига, както и част от двубоите от груповата фаза на Шампионската лига.

Офанзивният халф бе с основна заслуга за страхотното представяне на Сити през миналия сезон, като се отчете с 8 гола и 16 асистенции за спечелването на шампионската титла във Висшата лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация