Гриндел: Трябваше да защитя Йозил от расистките нападки

17:08
Гриндел: Трябваше да защитя Йозил от расистките нападки

Президентът на Германската футболна федерация Герхард Гриндел призна, че е трябвало да окаже повече подкрепа на бившия национал Месут Йозил след скандала със снимката на футболиста с турския президент Реджеп Ердоган.

Малко преди началото на Световното първенство в Русия офанзивният халф се снима с Ердоган по време на предизборната кампания на турския президент, след което стана обект на сериозни критики и нападки от феновете на националния отбор. Йозил бе критикуван и за играта си по време на Мондиала, където Бундестимът се провали напълно, а след отпадането в груповата фаза играчът на Арсенал обяви, че се оттегля от националния отбори и се оплака, че е бил обект на расизъм.

"Трябваше да заема по-ясна позиция, като се има предвид, че от някои места имаше расистки нападки. Трябваше да защитя Месут Йозил. Подобни нападки са недопустими. Трябваше да намеря точните думи", коментира Гриндел пред Билд.

Йозил директно нападна Гриндел в писмото, с което обяви отказването си от националния отбор. "В очите на Гриндел и неговите поддръжници аз съм германец, когато печелим, но съм имигрант, когато губим", заяви Йозил.

"Съжалявам, че той се чувства предаден от федерацията. Но трябва да се отбележи, че аз никога не съм коментирал представянето му по време на Световното първенство. За мен винаги е било важно да печелим заедно и да губим заедно. Да се обвини един играч за отпадането ни би било абсурдно", каза Гриндел, който допълни, че е възможно националният селекционер Йоаким Льов да разговаря с Йозил за евентуалното му завръщане в Бундестима.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация