Брайтън наказа безпомощния Ман Юнайтед край южния бряг (видео)

20:13
Брайтън наказа безпомощния Ман Юнайтед край южния бряг (видео)

Отборът на Брайтън енд Хоув Албиън записа първи успех за новия сезон във Висшата лига, след като победи Манчестър Юнайтед с 3:2 у дома в мач от втория кръг на първенството.

На „Амекс Стейдиъм“ край южния бряг „червените дяволи“, които бяха без контузения Алексис Санчес, се представиха изключително слабо и на практика не създадоха чисто голово положение през целия двубой. В защита ситуацията за тима на Жозе Моуриньо не бе по-добра, като Ерик Баи, Виктор Линдельоф и Фред се отчетоха с аматьорски грешки за головете на съперника.

От самото начало на срещата „чайките“ стояха добре на терена и поведоха в резултата в 25-та минута, когато Линдельоф изпусна Глен Мъри и централният нападател на домакините с техничен удар преодоля Давид де Хеа от близко разстояние. По-малко от 120 секунди след това Брайтън вече водеше с 2:0, след като защитата на Юнайтед не се справи с едно центриране от корнер и в създалото се меле Шейн Дъфи прати топката във вратата на Де Хеа. Гостите успяха да върнат един гол в 34-та минута, когато Ромелу Лукаку се ориентира добре при центрирана топка от Люк Шоу и прати топката във вратата на Матю Райън с глава.

Надеждите на Юнайтед за обрат бяха попарени точно преди почивката, когато Баи направи дузпа с безумно влизане в краката на Паскал Грос, а потърпевшият не сбърка от бялата точка. През втората част възпитаниците на Моурино бяха безпомощни в атака и отправиха един точен удар към противниковата врата след далечен изстрел на Пол Погба, преди да се стигне до последната 94-та минута, в която френският национал оформи крайния резултат от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Маруан Фелайни. По този начин двата тима имат по три точки в актива си след първите два кръга от Висшата лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация