Раева: Ще станем свидетели на много силно Световно първенство

15:43
Раева: Ще станем свидетели на много силно Световно първенство

"Мисля, че всички ще станем свидетели на едно много силно Световно първенство, конкурентите са много силни. България не е правила Световно първенство от страшно много години и всички знаят, че този спорт тук е на особена почит и пиедестал", сподели председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева относно предстоящия шампионат на планетата, който ще се проведе в столичната зала "Арена Армеец" между 10 и 16 септември.

Днес Раева присъства на откриването на уникална изложба, посветена на „Златните момичета“. Освен кадрите на родната федерация, в изложбата има и фотографии на Fibank, които са част от благотворителен календар на банката с момичетата от националния отбор по художествена гимнастика. На откриването бяха още заместникът на Раева Мария Петрова, както и спортният министър Красен Кралев. "Всеки кадър има своята различна красота и еднакво ме вълнува. Имат своето силно послание към тези, които ги гледат, и вярвам, че и едните, и другите кадри са прекрасен старт към Световното първенство. Много съм щастлива и вярвам, че много ще ви зарадваме. Дано играят децата, да са концентрирани, мобилизирани, много работят, много дават от себе си всички. Много вярвам, че ще направим едно силно първенство", коментира Раева.

Председателят на БФХГ изрази задоволството си от представянето на българските гимнастички на Световната купа в Минск през изминалия уикенд. "Нашите момичета играха много силно, и двете. Катрин допусна груба грешка, което не е толкова фатално. Радващото е, че Неви показва израстване във формата си, защото тя беше изостанала. Сега вече е в една много добра форма и навлиза все по-добре и по-добре. Катрин безапелационно много силна. Смятам, че абсолютно имаше един реверанс към домакините и си взеха двата медала на Катрин, но в никакъв случай не искам да омаловажа силата им. Мисля, че всички ще станем свидетели на едно много силно Световно първенство, конкурентите са много силни. България не е правила Световно първенство от страшно много години и всички знаят, че този спорт тук е на особена почит и пиедестал. За всеки наш конкурент ще е въпрос на чест да победи България в България. Затова очаквам много силно подготвени и мотивирани състезателки, но нашите няма не само да им отстъпват, но се надявам, да са още повече", заяви тя.

Раева разкри, че на Световното първенство се очаква много сериозно присъствие на публика от чужбина. "Испания, Италия, Япония и Русия пристига с рекорден брой агитки. Дори ми се обади една от испанките, която е в агитките, и каза, че досега такива агитки от Испания и Италия не са ходили на Световни първенства. Очаквам много сериозно присъствие от чужбина. Естествено, надявам се и вярвам, че българите ще са най-много, защото нашите момичета заслужават много да бъдат подкрепени", обясни тя.

"Тренираме много, мечтаем много, надяваме се много. Единственото, което искам, е да съумеем да запазим спокойствието и хладния ум на децата, за да успеят да покажат в най-добра светлина съчетанията си. Искам да кажа, че това, което видях в Минск, и субективните фактори в спорта художествена гимнастика ми дават много основания да вярвам, че ние имаме много сериозни шансове и в индивидуалното", завърши тя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация