Кралев: Художествената гимнастика е най-успешният ни спорт и очакваме медали

20:45
Кралев: Художествената гимнастика е най-успешният ни спорт и очакваме медали

През последните художествената гимнастика се утвърди като най-успешния ни спорт и от предстоящите спортни събития в България очакваме най-много успехи именно там, заяви спортният министър Красен Кралев.

"Момичетата постоянно се представят на ниво, независимо какви трудности и премеждия ги съпътстват. Знаете, че конкуренцията е много голяма, но се представяме отлично и това не е случайно, защото имам преки впечатления как се работи в тази федерация - много строг режим, желязна дисциплина, това е тайната за успеха. Наистина септември ще бъде един от най-вълнуващите месеци за българския спорт, защото не си спомням друг път да е имало толкова много важни събития в рамките на един месец, съсредоточени в България. Много наши градове ще бъдат домакини, така че ще може да се представим много добре пред чуждестранните гости, които ще посетят България - Русе, Варна, Пловдив, София... Волейболният турнир е много голям, един месец продължава. Пловдив пък се утвърди като един от световните центрове по гребни спортове, така че се надяваме с изграждането на втория гребен канал съвсем да вдигнем класата на Пловдив като град, който може да приема форуми от подобен мащаб. За гимнастиката няма какво да говорим - там са изключително много очакванията, но всички да са здрави, тъй като най-големият проблем за спортистите са контузиите. Аз съм сигурен, че ако момичетата са здрави, ще могат да зарадват българската публика. Призовавам всички наши сънародници да уважат тези събития, да уважат труда на нашите състезатели и да присъстват, за да могат да ги аплодират и подкрепят. Всъщност от поведението на българската публика, от подкрепата зависи и това доколко ще имаме успех в привличането на други домакинства в други спортове следващата година", каза Кралев. Той присъства на откриването на уникална изложба, посветена на „Златните момичета“. Освен кадрите на родната федерация, има и фотографии на Fibank, които са част от благотворителен календар на банката с момичетата от националния отбор по художествена гимнастика.

Кралев също така призна, че трудно може да се търси финансова изгода от предстоящите спортни събития и най-важната цел е да се даде възможност на всички наши сънародници да видят най-големите си звезди на живо и да може българските деца да видят как се състезават настоящите звезди на нашия спорт, за да се запалят и те.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация