Категоричен успех за ЦСКА над Верея, Десподов блести (видео)

22:58
Категоричен успех за ЦСКА над Верея, Десподов блести (видео)

ЦСКА София и победи Верея с категоричното 4:0 в мач от шестия кръг на Първа лига. Резултата откри Кирил Десподов в 17-ата минута, а в 47-ата минута отново той удвои. Едвин Джеси вкара трети гол в 67-ата минута, а в 85-ата се разписа и Мауридес.

Срещата започна с минута мълчание в памет на жертвите от вчерашната катастрофа край Своге.

Изненадващо в първия четвърт час домакините не наложиха някакъв по-сериозен натиск. Те успяха да открият резултата при първата си по-опасна атака в 17-ата минута. Тогава Джеси проби и центрира отляво към Кирил Десподов, който с глава от 6-7 метра не остави шанс на Георгиев за 1:0. До края на полувремето ЦСКА-София имаше надмощие, но така и не създаде нещо по-сериозно пред противниковата врата. Червените се отчетоха с няколко изстрела извън наказателното поле, но те не затрудниха Георгиев. В 45-ата минута пък Мауридес опита да вкара с глава след центриране на Джеси отляво, но изпрати топката на метър над напречната греда. От своя страна Верея осъществи два опасни пробива - по веднъж от двете крила, но играчите на Небойша Лекич сбъркаха при последния пас и не се стигна до удари към вратата.

Първата интересна ситуация за втората част бе в 47-ата минута, когато Тиаго шутира мощно, но в аут. Секунди по-късно последва извеждащ пас на Пинто към Десподов, който овладя майсторски топката и с бомбен шут под гредата покачи на 2:0. Голмайсторът бе близо до своя хеттрик в 50-ата минута, когато засече центриране на Джеси, но Георгиев изби. В следващите минути Верея опита да вкара с два шута от далечна дистанция. Този на Мачадзе излезе в аут, а в 59-ата минута удар на Александър бе с мъка избит от Черниаускас. ЦСКА отговори с шут в гредата на Едвин Джеси в 60-ата минута, а малко по-късно Мауридес не уцели вратата след удар с глава. В 65-ата минута червените отнеха топката при центриране от корнер на Верея, организираха бърза атака, при която Десподов излезе очи в очи с Георгиев, стреля с левия крак, но вратарят на гостите изби. Последва добавка на Мауридес, която не сполучи. Само две минути по-късно домакините стигнаха до трети гол. Пинто центрира към Мауридес, който свали с крак към нахлуващия на скорост в наказателното поле Джеси. Трима бранители на старозагорчани се засуетиха и позволиха на ганаеца първи да достигне до топката, за да вкара за 3:0. В 83-ата минута Верея си вкара автогол, но попадението бе отменено поради засада на Манолев. Все пак две минути по-късно червените стигнаха до четвърто попадение. Евандро изведе Мауридес, който прехвърли Георгиев, по всичко изглеждаше, че Василиев ще избие пред голлинията хвърляйки се на шпагат, но не уцели топката и тя влезе в мрежата за 4:0.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация