Бенитес се защити от критиките

17:07
Бенитес се защити от критиките

Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес отговори на критиките по негов адрес относно твърде отбранителния стил срещу Челси и нежеланието да се играе с топката. "Свраките" в неделя загубиха с 1:2 от лондончани на своя стадион "Сейнт Джеймсис Парк", а статистиката показа, че топката е била в притежание на "сините" в 82% от игровото време.

Наставникът на "сините" Маурицио Сари каза по този повод, че е никога не е виждал отбор на Бенитес да се отбранява с петима защитници. Експертът на "Sky Sports" Джейми Реднап пък коментира, че Нюкасъл е бил длъжен да играе по-смело пред родната публика.

"Не разбирам тази тактика. Ако ти отиваш на "Етихад" и играеш срещу шампионата, тогава има смисъл, но не и у дома. Футболистите на Нюкасъл в съблекалнята трябва да се срамуват от статистиката за владеене на топката, защото знаят, че са способни на повече", каза Реднап в ефира. Бенитес обаче не е съгласен с това твърдение и смята, че статистиката няма никакво значение.

"Владението не означава нищо. Статистиката въвежда в заблуждение, може да държиш топката 80% и пак да загубиш. Ти си длъжен да управляваш този автомобил, с който разполагаш. Когато бях начело на Ливърпул победихме Реал с 4:0, демонстрирайки атакуващ футбол. Когато тренирах Наполи, атакувахме постоянно. Бих искал да играя с петима нападатели, ако мога. След като работя в Нюкасъл съм длъжен да се справям с това, с което разполагам. Преди време Барселона владееше топката в 80% от времето срещу 20% за Селтик и загуби мача, така че тази статистика е само за телевизията. В събота срещу "вълците" Манчестър Сити притежаваше топката 71% и не спечели. Ние пък почти постигнахме своето, бяхме много близо. Челси нямаше много положения през второто полувреме", отбеляза Бенитес след мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация