Ботев и ЦСКА не излъчиха победител в Коматево

18:21
Ботев и ЦСКА не излъчиха победител в Коматево

Ботев Пловдив и  ЦСКА София не се победиха в среща от 7-ия кръг на Първа лига. Двубоят в Коматево приключи при резултат 0:0. 

Срещата бе равностойна, но домакините можеха и да я спечелят, ако не бяха някои отсъждания на рефера Волен Чинков. В 41-ата минута той трябваше да посочи бялата точка за нарушение на Секулич срещу Диого, но не го направи. Секунди по-късно Стивън Петков бе фаулиран, около границата на наказателното поле като не се видя дали е във или извън пеналта, но съдията отново не санкционира гостите.

Първата опасност бе пред вратата на гостите във втората минута. Тогава Неделев центрира от корнер към Диого, който стреля с глава, но в аут. Червените отговориха с добър самостоятелен пробив на Джеси в 12-ата минута. Фланговият футболист преодоля великолепно Филипов по лявото крило и центрира успоредно на голлинията, последва меле, но в крайна сметка отбраната на канарчетата успя да изчисти.

В 18-ата минута Ничев за втори път опита да преодолее със самостоятелен пробив нападателите на гостите и отново сбърка. Топката му бе отнета от Мауридес, който изведе Десподов сам срещу вратаря, но Ничев се върна и изби с шпагат. Дори да бе паднал гол обаче, той нямаше да бъде зачетен, тъй като страничният рефер вдигна засада, която не съществуваше.

В 20-ата минута Малинов извърши много груб фаул срещу Стивън Петков, но реферът Волен Чинков отказа да му покаже жълт картон. Преди това такъв бе спестил на Десподов за умишлено задържане, а секунди след нарушението на Малинов не декорира в жълто и Лясков.

В 27-ата минута съдията спря атака на Десподов със спорна засада, нападателят се ядоса, изрита топката и получи жълт картон. Седем минути по-късно добра атака на канарчетата завърши с пас на Неделев към Диого, но сантиметри не достигнаха на втория да засече в празната врата.

В 43-ата минута съдията подмина ново нарушение, този път срещу Стивън Петков, което бе на сантиметри пред границата на наказателното поле на червените.

Първото опасно положение за втората част бе в полза на гостите. Десподов центрира от фаул, Бодуров стреля с глава, въпреки че бе с гръб към вратата, а топката профуча на няколко сантиметра покрай лявата греда.

Ботев отговори със силна атака в 58-ата минута, при която Неделев центрира към непокрития Стивън Петков, а топката като по чудо не попадна в мрежата на гостите.

В 70-ата минута Десподов трябва да е доволен, че не получи втори жълт картон за нарушение срещу Диого. Десет минути след това червените се възползваха от грешка на Минев и организираха добра контраатака. При нея Мауридес изведе отлично с едно докосване резервата Жоржиньо сам срещу вратаря, но Кристиян Димитров го настигна и със страхотен шпагат му изби топката.

Стартови състави:

Ботев: Кайзер, Филипов, Димитров, Ничев, Минев, Балтанов, Терзиев, Неделев, Афонсо, Кампос, Петков

ЦСКА: Черниаускас, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто, Джеси, Мауридес, Лясков, Малинов, Десподов, Тиаго, Секулич

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация