Официално: Феномена купи 51 процента от Валядолид

16:09
Официално: Феномена купи 51 процента от Валядолид

Легендата на бразилския футбол Роналдо купи мажоритарен дял акции от испанския елитен клуб Реал Валядолид. Феномена стана собственик на 51 процента от отбора на официална церемония в кметството на града.

"Минал съм през много неща в живота си, които са ме подготвили за този момент. Футболът винаги е бил моята страст", коментира бившият нападател на Барселона, Реал Мадрид, Интер и Милан, който ще плати 30 милиона евро на досегашния основен акционер и президент на клуба Карлос Суарес.

"Идването на Роналдо ни поставя на футболната карта и ще позволи на клуба да вдигне своята класа. Приветствам го в новия му дом", сподели Суарес. Кметът на северозападния испански град Оскар Пуенте също приветства сключването на сделката.

"Той е световна спортна икона. Заедно с Майкъл Джордан е единственият човек, който има доживотен договор с Найк. Идването му ще донесе много на Валядолид", каза Пуенте.

Според испанските медии Феномена ще заеме ролята на президент на клуба, а Суарес ще премине на друга позиция. Валядолид спечели промоция за Ла Лига през миналия сезон, но в първите три кръга от новата кампания не успя да запише победа. Въпреки това новаците имат две точки в актива си и са извън зоната на изпадащите към момента. Най-доброто постижение в 90-годишната история на клуба е четвъртото място в Ла Лига от 1963-та година, а тимът два пъти е стигал и до сребърните медали от Купата на краля.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация