Роналдо, Модрич и Салах в битка за наградата на ФИФА

18:21
Роналдо, Модрич и Салах в битка за наградата на ФИФА

Кристиано Роналдо, Лука Модрич и Мохамед Салах са тримата номинирани за наградата за най-добър играч на годината на ФИФА, обявиха днес от световната футболна централа.

Португалската звезда може да грабне отличието за шести път, но ще има сериозната конкуренция на бившия си съотборник в Реал Мадрид и голмайстора на Ливърпул. През изминалия сезон Роналдо за пореден път стана голмайстор на Шампионската лига и помогна на Кралския клуб от най-престижния европейски клубен турнир. Модрич също бе с основна заслуга за невероятното постижение на мадридчани, а след това помогна на Хърватия да стигне до финал на Световното първенство в Русия.

Салах от своя страна отбеляза феноменалните 44 гола в дебютния си сезон за Ливърпул, включително и рекордните 32 във Висшата лига. Той обаче нямаше възможност да блесне във финала на Шампионската лига срещу Реал, след като рано получи контузия в рамото, а след това не впечатли и с изявите си за Египет на Мондиал 2018.

От ФИФА обявиха номинациите и за треньор на годината, където отличието ще си оспорват селекционера на новия световен шампион Франция Дидие Дешан, наставникът на Хърватия Златко Далич и треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан. Наградите на ФИФА за 2018-та година ще бъдат раздадени на церемония в Лондон на 24 септември.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация